انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟

انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟

یکی از پرتکرار ترین سوالات در انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟ است. مجلات علمی از سال ۱۶۶۵ وجود داشته است. به عنوان یک محقق، انتشار آثار شما نقش زیادی در پیشبرد شغل علمی دارد. مجلات علمی تنها ابزاری هستند که می‌توانند هدف نشر علمی معتبر و افزایش قابلیت دسترسی به مقالات را برآورده کنند. دو نوع ژورنالی که در حال حاضر کارهای علمی منتشر می کنند عبارتند از: ژورنال های الکترونیکی یا دیجیتال و ژورنال های چاپی یا فیزیکی. مجلات چاپی نسخه کاغذی فیزیکی یک ژورنال هستند. برای بررسی مجلات چاپی از سیستم های یکپارچه کتابخانه ای استفاده می شود. مجلات الکترونیکی از طریق انتقال الکترونیکی توزیع می‌شوند. برخی از ژورنالها تنها به صورت آنلاین هستند در حالی که برخی دیگر علاوه بر نشر آنلاین، نسخه های چاپی و فیزیکی نیز دارند. در این مطلب به بررسی و مقایسه این دو نوع مجلات می‌پردازیم و توصیه‌هایی را برای انتخاب نوع مجله انجام می‌دهیم. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟

۱- دسترسی

مجلات چاپی فقط در کتابخانه ها در دسترس هستند. برای محققان و خوانندگان دسترسی مداوم به کتابخانه ها دشوار است. در برخی موارد ، اگر مجله توسط كتابخانه برای یك خواننده صادر شود، دیگران نمی‌توانند به طور همزمان به آن دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، مجلات چاپی باید برای ارسال به مشترکان آن ارسال شوند. در نتیجه این امر دسترسی فوری خوانندگان به مجله را محدود می کند. مجلات الکترونیکی به راحتی در وب در دسترس هستند. این دسترسی از هر مکان، در هر زمان و به طور همزمان توسط چندین خواننده قابل دسترسی است. مقالاتی که در مجلات الکترونیکی منتشر می‌شوند بسته به قابلیت دسترسی (اوپن اکسس یا کلوز اکسس) به آنها قابل مشاهده هستند.

۲- تعداد ارجاعات

تعداد استنادها برای مجلات الکترونیکی با دسترسی آزاد نسبتاً بیشتر از مجلات چاپی است. دلیل آن این است که مجلات الکترونیکی با دسترسی آزاد و بدون هیچ گونه هزینه‌ای در دسترس خوانندگان قرار دارند. در طول سال‌ها، مشخص شده است که مقالات دسترسی آزاد بیشتر از سایر مقالات مورد استناد قرار می گیرند. در نتیجه، تعداد بیشتری از استنادات به طور امیدوارکننده‌ای باعث افزایش ضریب تأثیر مجله و بالا رفتن اچ ایندکس نویسنده نیز می‌شود.

۳٫ بهینه سازی موتور جستجو (SEO)

سئو در افزایش قابلیت جستجوی مقالات منتشر شده در اینترنت نقش اساسی دارد. مقالاتی که فقط در رسانه‌های چاپی منتشر می‌شوند، در وب حضور ندارند. این امر به طور قابل توجهی مانع کشف این گونه مقالات می‌شود. علاوه بر این، استفاده از کلمات کلیدی مناسب و عبارات کلیدی احتمال قابلیت مشاهده مقاله شما در وب را افزایش می‌دهد.

۴- لینک شدن مقاله

لینکدادن در داخل متن جهت یافتن اطلاعات بیشتر در مورد موضوعبسیار کاربرد دارد. مجلات چاپی لیستی از آثار ذکر شده در منابع را نشان می‌دهند. مجلات الکترونیکی حاوی پیوندهایی در سراسر متن برای خوانندگان هستند تا بتوانند به راحتی برای دانستن اطلاعات بیشتر و خواندن محتوای منبع، کلیک کنند. علاوه بر این، لینک شدن می‌تواند به صورت تبلیغات چشمک زن در وب سایت‌ها قرار گیرد و به راحتی از طریق ایمیل و اپلیکیشن‌های دیگر ارسال می‌شوند.

۵- قالب‌بندی نسخه‌های خطی

ژورنال‌های چاپی و ژورنال‌های الکترونیکی هر دو دارای قوانین قالب‌بندی استاندارد هستند. با این حال، در مقایسه با مجلات الکترونیکی، مجلات چاپی با محدودیت فضا روبرو هستند زیرا تنها تعداد محدودی از صفحات می‌توانند برای مقالات اختصاص یابد. رعایت نکردن محدودیت تعداد کلمات در مقالات الکترونیکی راحت تر است. در مجلات چاپی استاندارد محدودیت کلمات و طول مقاله محدود است. علاوه بر این، مقالاتی که در مجلات الکترونیکی منتشر می‌شوند به طور کلی در قالب های PDF و HTML در دسترس هستند. در نتیجه، هر دو فورمت (PDF و HTML) جنبه‌های قالب بندی مانند سازگاری در فونت ها، تایپوگرافی، محتوا، صفحه بندی، زیبایی شناسی صفحه و طرح مقالات رعایت می‌شوند.

۶- هزینه

انتشار مجلات چاپی نیاز به سرمایه گذاری هنگفتی دارد. این کار  از چاپ روی کاغذ تا تحویل نهایی مجله آغاز می شود. قیمت مجلات چاپی بالاتر از مجلات آنلاین است. اکثر مجلات الکترونیکی اکنون به سمت دسترسی کاملاً آزاد در حال حرکت هستند که این امر باعث برتری مجلات چاپی می‌شود و درنهایت منجر به افزایش مشترکین و ارجاع بیشتر به مقالات منتشر شده در آن می‌شود. در نتیجه، انتشار مجلات الکترونیکی هزینه کمی برای تولید و توزیع در مقایسه با مجله چاپی دارد.

انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟

در زیر به سایر تفاوتها به صورت نیتر وار می‌پردازیم:

۱) مجلات چاپی فقط از طریق کتابخانه ها یا فروشگاه های کتاب موجود است در حالیکه مجلات الکترونیکی به راحتی در دسترس است.

۲) مجلات چاپی تعداد کمتری از استنادها به دلیل دشواری در قابلیت جستجو دارند در حالیکه مجلات الکترونیکی تعداد استنادات بیشتر به دلیل دسترسی آزاد را دارند.

۳) برای دریافت مجلات چاپی باید مشترک شوید در حالیکه در صورت وجود مجلات دسترسی آزاد، مقالات منتشر شده برای کل جهان در دسترس است.

۴) در مجلات چاپی بازخورد مستقیم خوانندگان امکان پذیر نیست در حالیکه این امکان در مجلات الکترونیکی مهیاست.

۵) در مجلات چاپی اگر اشکالی بعد از چاپ در مقاله وجود داشته باشد کل مجله باید جمع آوری شود در حالیکه این مساله در مقاله الکترونیکی به سادگی قابل رفع است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>