مجلات ISI و معرفی پایگاه وب آف ساینس

مجلات ISI و معرفی پایگاه وب آف ساینس

در این مطلب قصد داریم به مجلات ISI و معرفی پایگاه وب آف ساینس بپردازیم. (Institute for Scientific Information (ISI یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولید کننده بانک‌های اطلاعاتی در نیم قرن اخیر می‌باشد که جهت پاسخ‌گویی به نیاز پژوهشگران جهان در سال ۱۹۵۸ فعالیت خود را آغاز نمود. امروزه ISI به عنوان بزرگ‌ترین ناشر بانک‌های اطلاعاتی جامع، علوم چندشاخه‌ای و کتاب شناختی در بین پژوهشگران جهان به شمار می‌آید. این شرکت بیش‌تر محصولات مهم خود را در قالب یک پورتال به نام (Web of knowledge (WOK با رویکرد کامل جست‌وجو، تحلیل، اشتراک اطلاعات و تولید مقاله ارائه می‌نماید. WOK مجلاتی را در حوزه‌های علوم، علوم اجتماعی، هنر، علوم انسانی و پوشش می‌دهد. محیط جست‌وجوی این بانک اطلاعاتی یکی از بهترین محیط‌های جست‌وجوی اطلاعات برای تمامی سطوح تحقیقات علمی است. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

مجلات ISI و معرفی پایگاه وب آف ساینس

می‌توان (S) را به سه لایه تقسیم کرد .

۱- WOK (Web of Knowledge): پورتال (S) است که در آن پایگاه‌های مختلف را می‌توان دید که همه‌ی آن‌ها استنادی هم هستند (Citation) ولی هرچه که در WOK است مورد تأیید Rank ISI نیست. در واقع، Master List خروجی WOK است.

۲- WOS (Web of Science): لایه دوم WOS است که در این مرحله مجلات مورد بررسی قرار می‌گیرند.

۳- JCR (Journal Citation Reports): اگر مجله‌ای به این مرحله برسد Impact Factor می‌گیرد، در حقیقت هر مجله‌ای که می‌بینیم IF گرفته است یعنی در ICR نمایه شده است.

آنچه در این راهنما مورد بررسی قرار می‌گیرد پایگاه اطلاعاتی Web of Science است.

Web of Science (WOS) یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی علمی دنیاست که توسط مؤسسه‌ی اطلاعات (Thomson ISI) Thomson Science طراحی شده است. این پایگاه، اطلاعات کتاب‌شناختی مقالات را همراه با چکیده آن‌ها و همچنین اطلاعات کتاب‌شناختی منابع مورد استفاده ارائه می‌کند. یکی از ویژگی‌های WOS پوشش موضوعی کامل آن است که آن را ابزاری مناسب جهت جست‌وجوی اطلاعات در تمامی رشته‌ها بخصوص موضوعات بین رشته‌ای می‌سازد. با امکانات استنادی این پایگاه، همچون Cited References و Related References محقق پس از جست‌وجوی یک موضوع به زنجیرهای از مقالات مرتبط دسترسی پیدا می‌کند که در هیچ بانک اطلاعاتی دیگر این امکان وجود ندارد.

مجلات ISI و معرفی پایگاه وب آف ساینس : هدف از ایجاد پایگاه Web of Science

به طور خلاصه می‌توان هدف از ایجاد مجموعه‌ی بانک اطلاعاتی Web of Science، را فراهم کردن دسترسی محققان، دانشجویان، اساتید به خلاصه مقالات بیش از ۹۲۰۰ ژورنال معتبر علمی با بیش از ۴۵ زبان مختلف دنیا دانست همچنین ارتباط بین رکوردهای مرتبط با استفاده از مراجع استنادی برقرار شده و امکان استفاده از روابط موضوعی بین مقالات را که توسط متخصصین خبره در زمینه موضوعی مورد علاقه شما، ایجاد شده اند را، فراهم می‌آورد.

پایگاه استادی مجلات اسکوپوس و تاریخچه مختصر آن

پایگاه استادی مجلات اسکوپوس و تاریخچه مختصر آن

در اینجا به ارایه مطلبی به عنوان پایگاه استادی مجلات اسکوپوس و تاریخچه مختصر آن خواهیم پرداخت. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

مجموعه بانک اطلاعاتی Scopus از مجموعه بانک‌های استنادی علوم است که در سال ۲۰۰۴ راه‌اندازی شده و توسط شرکت Elsevier منتشر می‌شود. پس از web of science که توسط ISI تولید می‌شود، دومین نمایه‌ی استنادی علوم محسوب می‌گردد. منظور از نمایه نامه استنادی علوم، بانک اطلاعاتی است که علاوه بر چکیده مقالات، دارای فهرست رفرنس‌ها (منابع) هر مقاله نیز بوده و بدین ترتیب امکان محاسبه تعداد ارجاعات (استنادات با citationها) به هر مقاله را در بیش از ۲۱۵۰۰ عنوان و ۵۰۰۰ نویسنده‌ی مختلف فراهم می کند. بدین ترتیب می‌توان دریافت هر مقاله در این مجموعه، تاکنون چندین بار مورد ارجاع و استناد توسط سایر مقالات قرار گرفته است و یا به عبارت دیگر چندین بار توسط سایر مقالات مورد رفرنس واقع شده است که این خود می‌تواند شاخصی از کیفیت مقاله باشد. اسکوپوس از آدرس http://www.scopus.com و از طریق اشتراک در دسترس می‌باشد. این بانک اطلاعاتی حیطه‌های علوم شامل علوم زیستی، فناوری، پزشکی، علوم اجتماعی و هنر را در بر می‌گیرد.

پایگاه استادی مجلات اسکوپوس و تاریخچه مختصر آن

اسکوپوس اطلاعات کتابشناختی حدود ۶۰ میلیون سند از ۵ هزار ناشر علمی را از سراسر جهان در خود جای داده است. در حال حاضر، اسکوپوس اطلاعات ۲۱ هزار و پانصد مجله علمی پژوهشی و ۱۱۳۰۰۰ کتاب را در خود نمایه کرده است که از این میان به ۴۲۰۰ مجله دسترسی کامل وجود دارد. اسکوپوس برای هر نویسنده، یک پروفایل هم ارائه می‌دهد که اطلاعات مهمی را در بر دارد مانند affiliation (وابستگی به دانشگاه یا مؤسسات دیگر)، تعداد آثار چاپ شده و اطلاعات کتاب‌شناسی آن‌ها، مراجع و تعداد استندادهایی که هر یک از مقالات دریافت کرده است. همچنین اسکوپوس شناسه اچ را برای نویسنده حساب می‌کند. کاربرانی که ثبت نام کرده‌اند می‌توانند در حساب کاربری خود این قابلیت را فعال کنند که اگر در پروفایل کاربری، تغییری ایجاد شد به آن‌ها گزارش شود.

این مجموعه در برگیرنده بیش از ۱۷۰۰۰ عنوان مجله از موضوعات مختلف است فلذا پوشش مجلات آن تقریباً دو برابر web of science بوده و به همین علت گزارش استنادات و ارجاعات به دست آمده از آن دقیق تر است. جالب این است که مجموعه Scopus در بر گیرنده تمامی مجلات ایندکس شده در مدلاین است و به عبارت دیگر ۱۰۰٪ مقالات مدلاین را در بر می‌گیرد.

پایگاه استادی مجلات اسکوپوس و تاریخچه مختصر آن

ناشران نمایه شده در اسکوپوس

Untitled4نمودار رشد اسکوپوس

نگارش ادبیات تحقیق و 10 سوالی که باید از خود بپرسید

نگارش ادبیات تحقیق و ۱۰ سوالی که باید از خود بپرسید

یک ادبیات تحقیقی که خوب نگارش شده است اطلاعات را به گونه ای ادغام می‌کند که چارچوب جدیدی فراهم شود. ادبیات تحقیق، علاوه بر این که موضوعات اصلی در پژوهش شما را برجسته می‌سازد بلکه دیدگاه‌های جدید درباره آن موضوع را نیز ارایه می‌دهد. ادبیات تحقیق دقیق، اصطلاحات مربوطه را که اغلب در زمینه مور بررسی به کار رفته می‌شوند را به خوانندگان معرفی می کند. مرور ادبیات تحقیق در شناخت یافته‌های تحقیق مرتبط و نظریه های مربوطه کمک می کند. بعلاوه،  ادبیات تحقیق می‌تواند به پژوهشگر در تعیین روشهای انجام پژوهش کمک کند. در مطلبی که با عنوان نگارش ادبیات تحقیق و ۱۰ سوالی که باید از خود بپرسید ارایه داده‌ایم، قصد داریم چک لیستی ارایه دهیم که شامل ۱۰ سوال است؛ در حقیقت هر پژوهشگری قبل یا بعد از نگارش ادبیات تحقیق باید این سوالات را از خود بپرسد تا مطمئن شود که ادبیات تحقیق را چگونه نگارش کرده است. با و سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

نگارش ادبیات تحقیق و ۱۰ سوالی که باید از خود بپرسید

 ۱- آیا قبل از شروع نگارش ادبیات تحقیق، اهداف مشخصی برای پژوهشم تعیین کرده ام؟
مهم است که یک سوال مشخص و هدفمند انتخاب کنید که بتواند به صورت کارآمدی جستجوی‌های بعدی شما را هدایت کند. این کار می‌تواند به شما کمک کند تالیستی از کلمات کلیدی مرتبط با ادبیات تحقیق را ایجاد کنید. علاوه بر این، به شناسایی پایگاه‌های اطلاعاتی مرتبط برای جستجوی مجلات و مقالات مرتبط کمک می‌کند.
۲- آیا به درستی تمام منابعی را که به من کمک می کند بیان مسئله یا سوال تحقیق خود را تعریف کنم، شناسایی کرده ام؟
در نوشتن ادبیات تحقیق ارجاع به مقالات ژورنال، پایان نامه و رساله کافی نیست. همچنین باید به منابع معتبر اینترنتی، جلسات کنفرانس که آخرین مقالات منتشر نشده را ارائه می دهند و همچنین گزارش‌های دولت و شرکت ها مراجعه کرد. کتاب‌ها نیز اگرچه آخرین اطلاعات را ندارند اما می توانند به عنوان نقطه شروع خوبی برای خواندن اطلاعات پیش زمینه باشند.
۳- آیا من انواع مختلف ادبیات پژوهش – از جمله پژوهش‌های کیفی و کمی را در نظر گرفته‌ام؟
بررسی جامع ادبیات تحقیق به شما کمک می کند تا تحقیقات خود را در چارچوب ادبیات موجود قرار دهید و به طور جامع پژوهش‌‌های مختلف با متدهای متنوع را بررسی کنید. جستجوی شما باید به اندازه کافی قوی باشد تا اطمینان حاصل شود که تمام مقالات مرتبط و جدید را مرور کرده اید. البته در نظر بگیرید محققان به جای خواندن همه چیز، باید به مهمترین آنها ارجاع دهند! متاسفانه برخی از پژوهشگران صرفا مثلا به بررسی پژوهش‌های کمی می‌پردازند و از پژوهش‌های کیفی غافل می‌شوند.
۴- آیا شواهد تجربی یا نظری کافی برای حمایت از فرضیه خود دارم؟
اگر شواهد معتبری از کارهای قبلی جمع آوری کنید، کشف الگوها و روندهای جدید آسان می شود. علاوه بر این، در تبیین اهمیت انجام پژوهش شما نیز کمک می‌کند.
۵- آیا من همه ناهماهنگی های عمده یا سایر کاستی های مربوط به موضوع تحقیق خود را شناسایی کرده ام؟
محققان نه تنها باید به مقالاتی که شواهد پشتیبان ارائه می کنند مراجعه کنند بلکه بر روی مقالاتی که اطلاعات غیرقطعی یا متناقضی را ارائه می دهند نیز تمرکز کنند. این کار به شناسایی سوالات باز مانده و یا بدون پاسخ محققان در مطالعات قبلی کمک می کند.
۶- آیا دیاگرام روابط بین متغیرها را ترسیم نموده‌ام؟
ترسمی نمودار رابطه‌ای راهی موثر برای شناخت پیوندهای بین عناصر مختلف یک موضوع پیچیده تحقیق است. این ابزاری فوق العاده مهم است که در شفاف سازی و ساختار بندی یافته‌ها و تفسیرهای خاص تحقیق در مراحل مختلف پروژه کمک می‌کند. این کار یک روش موثر برای نشان دادن درک فعلی شما از موضوع تحقیق است. علاوه بر این، یک نمودار رابطه‌ای خوب می‌تواند به شما کمک کند تا بینش‌های جدیدی را با توجه به یک تصویر واضح از همه روابط احتمالی بین مفاهیم کلیدی، متغیرها و عوامل کلیدی پیدا کنید.
۷- آیا برای تعیین صحت و اعتبار طرح‌ها یا روش‌هایی که قصد دارم در آزمایشات خود استفاده کنم، از ادبیات تحقیق شواهد کافی جمع آوری کرده‌ام؟
استفاده از روش‎‌ها و فنون تحقیقاتی که دارای قابلیت اطمینان علمی هستند از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر این، از آنجا که روشهایی که به ویژه در تحقیقات کیفی مورد استفاده قرار می‌گیرند غالباً ذهنی یا غیرعینی هستند، بررسی اینکه چرا رویکردی یا روش انجام پژوهش در این نوع پژوهش‌ها انتخاب شده و چه ملاک‌هایی برای انتخب بوده می‌تواند برای محققان بسیار مهم باشد.
۸- آیا اهدافی که مقالات قبلی برای پژوهش‌آتی مشخص کرده‌اند را در ادبیات تحقیق خود آورده‌ام؟
سعی کنید آخرین تحولاتی که در پژوهش‌های قبلی رخ داده‌آند را یا یک پایه نظری قوی در ادبیات تحقیق خود منعکس کنید. محدودیت ها، تعارضات یا کاستی‌های مطالعات قبلی را نشان دهید، روش‌ها یا یافته‌های خاص را نقد یا حمایت کنید مطالعه را در محیط دیگری (منطقه/جمعیت) تکرار کنید، مشخص کنید که چگونه پژوهش‌های قبلی از یافته‌های شما پشتیبانی می‌کند یا با آن تضاد دارد.
۹- آیا من تمام رفرنس‌هایی که برای نگارش ادبیات پژوهش خود از آنها استفاده کرده‌‌ام را درج نموده‌ام؟
ثبت و فهرست بندی جزئیات و منابع و رفرنس‌ها برای هر محقق حیاتی است. برای مدیریت منابع خود ممکن است از نرم افزارهایی مانند اند نوت یا پرو سایت استفاده کنید. علاوه بر این، شما می توانید سوابق جستجوهای کلمات کلیدی را که انجام داده اید نگه دارید.
۱۰- آیا مرور ادبیات من گزارشی است که پس از تجزیه و تحلیل انتقادی  تحقیقات دیگر ایجاد شده یا می‌شود؟
بررسی ادبیاتی تحقیقی که عالی انجام شده باشد باید ساختارمند، منطقی و منسجم باید باشد. این یک فرصت عالی برای نشان دادن آن است که شما ادبیات مربوط به تحقیقات خود را به طور انتقادی تحلیل و درک کرده اید. برای بررسی ادبیات تحقیق سعی کنید که پژوهش‌‌ها را حل موضوعات مختلف طبقه‌بندی کنید تا هنگام بحث نهایی بر روی آن و نوشتن ادبیات تحقیق، کارتان انسجام داشته باشد. 
انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟

انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟

یکی از پرتکرار ترین سوالات در انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟ است. مجلات علمی از سال ۱۶۶۵ وجود داشته است. به عنوان یک محقق، انتشار آثار شما نقش زیادی در پیشبرد شغل علمی دارد. مجلات علمی تنها ابزاری هستند که می‌توانند هدف نشر علمی معتبر و افزایش قابلیت دسترسی به مقالات را برآورده کنند. دو نوع ژورنالی که در حال حاضر کارهای علمی منتشر می کنند عبارتند از: ژورنال های الکترونیکی یا دیجیتال و ژورنال های چاپی یا فیزیکی. مجلات چاپی نسخه کاغذی فیزیکی یک ژورنال هستند. برای بررسی مجلات چاپی از سیستم های یکپارچه کتابخانه ای استفاده می شود. مجلات الکترونیکی از طریق انتقال الکترونیکی توزیع می‌شوند. برخی از ژورنالها تنها به صورت آنلاین هستند در حالی که برخی دیگر علاوه بر نشر آنلاین، نسخه های چاپی و فیزیکی نیز دارند. در این مطلب به بررسی و مقایسه این دو نوع مجلات می‌پردازیم و توصیه‌هایی را برای انتخاب نوع مجله انجام می‌دهیم. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟

۱- دسترسی

مجلات چاپی فقط در کتابخانه ها در دسترس هستند. برای محققان و خوانندگان دسترسی مداوم به کتابخانه ها دشوار است. در برخی موارد ، اگر مجله توسط كتابخانه برای یك خواننده صادر شود، دیگران نمی‌توانند به طور همزمان به آن دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، مجلات چاپی باید برای ارسال به مشترکان آن ارسال شوند. در نتیجه این امر دسترسی فوری خوانندگان به مجله را محدود می کند. مجلات الکترونیکی به راحتی در وب در دسترس هستند. این دسترسی از هر مکان، در هر زمان و به طور همزمان توسط چندین خواننده قابل دسترسی است. مقالاتی که در مجلات الکترونیکی منتشر می‌شوند بسته به قابلیت دسترسی (اوپن اکسس یا کلوز اکسس) به آنها قابل مشاهده هستند.

۲- تعداد ارجاعات

تعداد استنادها برای مجلات الکترونیکی با دسترسی آزاد نسبتاً بیشتر از مجلات چاپی است. دلیل آن این است که مجلات الکترونیکی با دسترسی آزاد و بدون هیچ گونه هزینه‌ای در دسترس خوانندگان قرار دارند. در طول سال‌ها، مشخص شده است که مقالات دسترسی آزاد بیشتر از سایر مقالات مورد استناد قرار می گیرند. در نتیجه، تعداد بیشتری از استنادات به طور امیدوارکننده‌ای باعث افزایش ضریب تأثیر مجله و بالا رفتن اچ ایندکس نویسنده نیز می‌شود.

۳٫ بهینه سازی موتور جستجو (SEO)

سئو در افزایش قابلیت جستجوی مقالات منتشر شده در اینترنت نقش اساسی دارد. مقالاتی که فقط در رسانه‌های چاپی منتشر می‌شوند، در وب حضور ندارند. این امر به طور قابل توجهی مانع کشف این گونه مقالات می‌شود. علاوه بر این، استفاده از کلمات کلیدی مناسب و عبارات کلیدی احتمال قابلیت مشاهده مقاله شما در وب را افزایش می‌دهد.

۴- لینک شدن مقاله

لینکدادن در داخل متن جهت یافتن اطلاعات بیشتر در مورد موضوعبسیار کاربرد دارد. مجلات چاپی لیستی از آثار ذکر شده در منابع را نشان می‌دهند. مجلات الکترونیکی حاوی پیوندهایی در سراسر متن برای خوانندگان هستند تا بتوانند به راحتی برای دانستن اطلاعات بیشتر و خواندن محتوای منبع، کلیک کنند. علاوه بر این، لینک شدن می‌تواند به صورت تبلیغات چشمک زن در وب سایت‌ها قرار گیرد و به راحتی از طریق ایمیل و اپلیکیشن‌های دیگر ارسال می‌شوند.

۵- قالب‌بندی نسخه‌های خطی

ژورنال‌های چاپی و ژورنال‌های الکترونیکی هر دو دارای قوانین قالب‌بندی استاندارد هستند. با این حال، در مقایسه با مجلات الکترونیکی، مجلات چاپی با محدودیت فضا روبرو هستند زیرا تنها تعداد محدودی از صفحات می‌توانند برای مقالات اختصاص یابد. رعایت نکردن محدودیت تعداد کلمات در مقالات الکترونیکی راحت تر است. در مجلات چاپی استاندارد محدودیت کلمات و طول مقاله محدود است. علاوه بر این، مقالاتی که در مجلات الکترونیکی منتشر می‌شوند به طور کلی در قالب های PDF و HTML در دسترس هستند. در نتیجه، هر دو فورمت (PDF و HTML) جنبه‌های قالب بندی مانند سازگاری در فونت ها، تایپوگرافی، محتوا، صفحه بندی، زیبایی شناسی صفحه و طرح مقالات رعایت می‌شوند.

۶- هزینه

انتشار مجلات چاپی نیاز به سرمایه گذاری هنگفتی دارد. این کار  از چاپ روی کاغذ تا تحویل نهایی مجله آغاز می شود. قیمت مجلات چاپی بالاتر از مجلات آنلاین است. اکثر مجلات الکترونیکی اکنون به سمت دسترسی کاملاً آزاد در حال حرکت هستند که این امر باعث برتری مجلات چاپی می‌شود و درنهایت منجر به افزایش مشترکین و ارجاع بیشتر به مقالات منتشر شده در آن می‌شود. در نتیجه، انتشار مجلات الکترونیکی هزینه کمی برای تولید و توزیع در مقایسه با مجله چاپی دارد.

انتخاب ژورنال: مجلات الکترونیکی یا مجلات چاپی؟

در زیر به سایر تفاوتها به صورت نیتر وار می‌پردازیم:

۱) مجلات چاپی فقط از طریق کتابخانه ها یا فروشگاه های کتاب موجود است در حالیکه مجلات الکترونیکی به راحتی در دسترس است.

۲) مجلات چاپی تعداد کمتری از استنادها به دلیل دشواری در قابلیت جستجو دارند در حالیکه مجلات الکترونیکی تعداد استنادات بیشتر به دلیل دسترسی آزاد را دارند.

۳) برای دریافت مجلات چاپی باید مشترک شوید در حالیکه در صورت وجود مجلات دسترسی آزاد، مقالات منتشر شده برای کل جهان در دسترس است.

۴) در مجلات چاپی بازخورد مستقیم خوانندگان امکان پذیر نیست در حالیکه این امکان در مجلات الکترونیکی مهیاست.

۵) در مجلات چاپی اگر اشکالی بعد از چاپ در مقاله وجود داشته باشد کل مجله باید جمع آوری شود در حالیکه این مساله در مقاله الکترونیکی به سادگی قابل رفع است.

نگارش علمی و 6 نکته کاربردی برای بهبود آن

نگارش علمی و ۶ نکته کاربردی برای بهبود آن

هنگام ارسال ایمیل یا ارسال پیام به یک دوست، به کیفیت نگارش محتوا فکر نمی‌کنید. شما عمدتاً بر روی ماهیت انتقال پیام تمرکز می‌کنید و برایتان مهم نیست که از چه کلماتی استفاده کنید و چه ساختارهای زبانی را رعایت کنید. با این حال، وقتی نوبت به نگارش پروپوزال پژوهشی یا مقاله دانشگاهی می‌رسد، شما نگران می شوید: آیا به دستور زبان، علائم نگارشی یا استفاده از کلمات به حد کاففی دقت نموده‌ام؟ آیا متن نگارش شده غلط املایی و دستوری دارد؟ شما نگران ایجاد تأثیر خوب بر خوانندگان خود هستید و می خواهید دیدگاه‌ها و اطلاعات خود را به وضوح و مختصر به خوانندگان خود منتقل کنید؛ درست همانطور که در سخنرانی، نگران صدا، لباس و وضعیت خود هستید. اگر می خواهید در نگارش آکادمیک مهارت بیشتری داشته باشید باید این تفاوت ها را در ذهن داشته باشید و این مقاله تفاوت‌های فوق را با مثال نشان می‌دهد. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

نگارش علمی و ۶ نکته کاربردی برای بهبود آن

۱- نگارش را مختصر و مفید نگه دارید.

الف) پرهریز از ارایه اطلاعات تکراری.  معمولاً نویسندگان به روش‌های مختلف در مقاله به ارایه اطلاعات تکراری می‌پردازند. برای مثال، محتوای عنوان مقاله را دقیقاً در بخش چکیده مقاله مجدداً ارایه می‌کنند. یا اینکه بخشی را که باید در قسمت مقدمه مقاله ارایه شود، در یخش چکیده مقاله مجدداً ذکر می‌کنند. همچنینف در بخش مقدمه سعی می‌کنند اطلاعاتی که در چکیده مقاله و عنوان مقاله وجود دارد را مجدداً تکرار کنند. تکرار اطلاعات معمولاً در بخش نتابج و بحث بیشتر اتفاق می‌‌افتد. در بخش نتایج مقاله نگارنده صرفاً باید با اعداد و ارقام سروکار داشته باشد و اطلاعات عددی مهم را ارایه کند اما اشتباهی که می‌افتد بیش از ارایه نتایج عددی در این بخش سعی در تفسیر آنها نیز می‌کند و مجدداً در بخش بحث مقاله همین تفاسیر را دوباره مطرح می‌کند. یا در بخش بحث به ارایه نتایج عددی می‌پردازد که مختص بخش نتایج می‌باشد.

ب) استفاده از کلمات زیاد. بسیاری از محققان به صورت ناخواسته در جملات خود از کلمات زائد استفاده می‌کنند. برای مثال، به جای جمله “محققان در این پژوهش نشان دادند که” می‌توان “نتایج این پژوهش نشان داد” استفاده نمود. مطمئن باشید با همین شگرد شما می‌توانید بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلمه را در مقاله خود کاهش دهید.

ج) حذف عبارات زائد. مثلاً در نگارش انگلیسی شما از عباراتی احتمالاً استفاده کنید که نیازی به آنها ندارید. به مثال زیر توجه کنید:

.‘most specimens were blue in colour’

کاملاً مشخص است که کلمه آبی به رنگ اشاره دارد نه به شکل و اندازه! بنابراین شما می‌توانید عبارت in colour را حذف کنید. همچنین می‌توانید از به کاربردن عبارتی مانند “به عنوان مثال، عبارت است از، مانند، و غیره …” اجتناب کنید.

۲- از به کاربردن کلمات اختصاری مخصوصاً در نگارش به زبان انگلیسی بپرهیزید.

مثلاً به جای isn’t حتما از is not استفاده کنید. به طور کلی از عبارات محاوره‌ای پرهیز کنید. نگارش علمی از نوع نگارش رسمی است که هیچ بخش آن شامل زبان محاوره‌ای نمی‌شود.

۳- از کلمات یا عباراتی استفاده کنید که آنچه می خواهید بگویید را به خوبی منعکس کنند. این بخش اهمیت استفاده از زبان تخصصی هر علم را می‌رساند. کلمات مختلفی می‌تواند به یک مفهوم اشاره کند اما از انجایی که شما مشغول نگارش یک محتوای آکادمیک و رسمی هستید می‌بایست از زبان تخصصی همان علم استفاده کنید. شاید در جامعه کلمه “هوش احساسی” نیز به جای “هوش هیجانی” کاربرد داشته باشد اما کلمه هوش هیجانی دقیقاً همانچیزی است که مخاطبین مقاله شما انتظار دارند استفاده کرده باشید. 

۴- زبان روایت در نگارش را ربه صورت سوم شخص بیان کنید و سعی کنید جذاب بماند.

تمامی نگارش‌های علمی می‌بایست به زبان سوم شخص بیان شوند. شما در مقاله‌ای نمی‌توانید ببینید که محقق در آن نوشته است “ما برای بدست آوردن تفاوت‌‌ها از آزمون کورایانس استفاده کردیم”. معمولاً اینگونه نگارش می‌شود: “برای بررسی تفاوت‌‌ها از آزمون کواریانس استفاده شد”. همچنین، دربخش مقدمه و بحث و نتیجه‌گیری از جملات و کلماتی استفاده کنید که مخاطب را به ادامه خواندن برانگیزاند: باتوجه به اطلاعات متعارض موجود این پژوهش قصد دارد به بررسی این شکاف علمی پرداخته و نتایج برجسته‌ای و را بدست آورد. یا ایتکه: نتایج بسیار جالب این پژوهش نشان داد….

۵- از زبان قطع و یقین کمتر استفاده کنید.

طبیعتاً محققان وقتی یافته جدیدی را به دست می‌آورند بسیار هیجانی هستند و سعی دارند یافته خود را با قطعیت به اطلاع عموم برسانند. واقعیت این است که استفاده از زبان قطعیت هرچند رایج است اما خوشایند جامعه آکادمیک نیست. چون جامعه دانشگاهی می‌داند که هیچ یافته‌ای در جهان به صورت ۱۰۰ درصد قطعی نیست و به جز یکسری حقایق، مابقی احتمال دارد در پژوهش‌های آینده رد شود. بنابراین، سعی کنید از زبان قطعیت در روایت یافته‌‌های خود زیاد استفاده نکنید.

۶- سعی کنید ساختار عرف را در نگارش علمی رعایت کنید.

ساختار عرف نگارش مقاله یا پروپوزال علمی مشخص است. برای مثال، یک مقاله حاوی بخش مقدمه، روش‌ها، نتایج، بحث و نتیجه‌گیری می‌باشد. دانشگاهیان معمولاً با داشتن چنین تصوری به خواندن مقاله شما می‌پردازند. در صورتی که آنها نتوانند بلافاصله بعد از بخش مقدمه قسمت روشها را پیدا کنند گیج و سردرگم خواهند شد و احتمال دارد سریعاً خواندن مقاله را کنار بگذارند. بنابراین، سعی کنید ساختار علمی را در نگارش انواع سندهای علمی بدانید و خوانندگان خود را بیش از حد سورپرایز نکنید.

برای استفاده از خدمت ما در پذیرش مقاله و سپس چاپ مقاله در مجلات معتبر کافی است با ایمیل، شماره تماس یا آدرس موسسه پژوهشی اوج دانش ارتباط برقرار کنید.

نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن

نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن

بارها طی مطالب مختلف به مطالبی در حیطه نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن پرداخته‌ایم. در این مطلب نیز سعی داریم به جمع آوری مهمترین نکات هریک از این مطالب چهارچوبی اساسی در باره نحوه نگارش و چاپ یک مقاله بپردازیم. طبیعتاً مطالعه این موارد که چکیده‌ای از مهمترین مطالب درباره نحوه نگارش و چاپ مقاله است می‌تواند هم به عنوان یک چک لیست استاندارد و هم به عنوان یک برنامه راهبردی برای چاپ مقاله باشد. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن

در اینجا ما برحسب ترتیب چهارچوب کلی یک مقاله به ذکر مهمترین موارد نگارش مقاله و متعاقباً مراحل مهم چاپ مقاله می پردازیم.

قسمت اول نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن : مقدمه مقاله

۱- مقاله خود را با مرور کامل و در عین حال مختصر ادبیات پژوهشی در مورد موضوع خود شروع کنید و مشخص کنید که مقاله شما از چه طریق کمک جدیدی به این زمینه خواهد کرد.

۲- در طول مقدمه مقاله خود از افعال گذشته استفاده کنید. یکی از این موارد استثناء که نباید در آن از افعال گذشته استفاده کنید هنگامی است که در مورد حقایق و ارقام عمومی پذیرفته شده (مانند بیماری قلبی علت اصلی مرگ است …) صحبت می‌کنید.

۳- از استفاده از کلمات اختصاری جدید خودداری کنید. آنها به راحتی خوانندگان را گیج می‌کنند.

۴- بخش مقدمه مقاله بسیار مهم است. به طور کلی، مقدمه پژوهش ادبیات پژوهشی مختصری از موضوع مقاله ارائه می‌دهد و به بررسی سوال پژوهش و هدف کار تحقیقاتی شما می‌پردازد. لذا، بخش مقدمه مقاله باید قدرتمند، ساده و واقع بینانه باشد و منطقی است که خواننده را به خواندن مقاله کامل جلب کند.

۵- از پاراگراف های طولانی و غیرضروری خودداری کنید. پاراگراف‌های خود را به واحدهای کوچکتر و مفید تقسیم کنید.

۶- از استفاده از عناوین بحث در مقدمه نهراسید. طبیعتاً در بخش مقدمه، عناوین جزیی‌تر و سازمان‌یافته برای ارایه مطالب بسیار مفید خواهد بود.

قسمت دوم نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن : مواد و روش‌ها

۱- روش‌های علمی رایج را بیش از حد توضیح ندهید. به عنوان مثال، نیازی به توضیح بنیادی روش علی مقایسه‌ای ندارید. فقط در مورد تکنیک‌هایی که استفاده کرده اید توضیح دهید. اگر از یک روش پژوهشی بدیع و نو استفاده می کنید، باید آن را تشریح کنید. در کل، شما در این بخش به ذکر مراحل پژوهش اقدام می‌کنید.

۲- در بیان بخش مواد و روشها و البته کلیت بخش‌های مقاله از زبان از سوم شخص استفاده کنید. به عنوان مثال: “RNA از سلول‌ها استخراج شد.” این را مقایسه کنید با جمله، “ما RNA را از سلول ها استخراج کردیم!

۳- اگر محیط پژوهش شما در یک کمپانی، بیمارستان و مانند آنها باشد حتماً مطمئن شوید که نام آن را در این بخش ذکر نموده‌اید.

۴- وقتی در مورد گزارش مطالب و روش‌های خود شک دارید، به مقاله های منتشر شده مشابه مراجعه کنید. مقالاتی که در مجلات معتبر چاپ شده‌اند می‌تواند الگوی بسیار مناسبی برای شما در نحوه ارایه گزارش مطالب و روش‌های شما ارایه دهد.

۵-به ذکر نام وسایل و امکاناتی که از آنها استفاده نموده‌اید بهتر است خودداری کنید. دلیلی ندارد که شما در این بخش به ذکر نام موادی مانند بورد، ماژیک، ظروف کشت سلولی و … اشاره کنید.

قسمت سوم نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن : نتایج

۱- اطمینان حاصل کنید که نمودارها و جداول شما به حد کافی و بدون اینکه بخواهید توضیحی ارایه دهید بیانگر هستند. بسیاری از افراد متاسفانه نمودارها و جداولی ارایه می‌دهند که حتی یک چشم مسلح نیز نمی‌‌تواند درک درستی از آنها داشته باشد.

۲- بخش نتایج مقاله صرفاً باید به گزارش نتایج بدون تفسیر و تعبیر باشد.

۳- آنچه را که جداول و نمودارهای شما بازگو می‌کنند را مجدداً با کلمات تکرار نکنید. با این حال می‌توانید به یافته های کلیدی اشاره کنید و به تکمیل اطلاعات مندرج در جدول بپردازید.

۴- مطابق دستورالعمل ژورنال، شماره جداول و نمودارهای خود را مرتب کرده و نحوه ارجاع به آنها را بر اساس همان دستورالعمل نگارش کنید.

۵- سعی کنید نمودارها و جداول پر از اطلاعات نباشند که در اینصورت حتماً پیام اصلی آنها مستتر خواهد بود. نموارد و جدول باید مختص و مفید باشد و البته شفاف.

قسمت چهارم نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن : بحث و نتیجه‌گیری

۱- بخش بحث شما باید به اینکه نتایج شما به چه جیزی پاسخ می‌دهد معطوف باشد. بنابراین، در این بخش وظیفه محقق تکرار ساده نتایج پژوهش نیست. همچنین به بحث پیرامون نتایج خود اهمیت دهید اینکه چرا چنین نتیجه‌ای بدست آمده است و میزان تعارض و تشابه آن با یافته‌ای مقالات دیگر چقدر است. در حقیقت تبیین و تفسیر نتایج در بخش بحث و نتیجه‌گیری اهمیت دارد.

۲- اگر توضیحات متعدد در مورد نتایج شما وجود دارد، حتماً به هرکدام بپردازید. طبیعتاً اگر توضیحات زیادی وجود دارد می‌توانید به ذکر مهمترین توضیح بپردازید. سعی نکنید آنقدر توضیحات ارایه نمایید که بار دیگر، توضیح اصلی شما مستتر شود.

۳- برخس از محققین درباره اهمیت نتایج خود بسیار اغراق می‌کنند. اگر نتایجی را بدست آورده‌اید که همگون با سایر نتایج است بنابراین، جایی برای اغراق بیش از حد وجود ندارد. طبیعتاً هر یافته‌ای بسیار مهم است، اما اغراق بیش از حد از نتایج تحقیق می‌تواند دیدگاه داور مجله را تحت تاثیر قرار دهد.

۴- سعی کنید پیام اصلی مقاله خود را در این بخش به صورت شفاف و واضح به خوانندگان منتقل کنید.

۵- در این بخش باید شما نشان دهید پیام اصلی مقاله شما چه چیزی به دانش قبلی موجود اضافه می‌کند.

۶- اطمینان حاصل کنید که بحث شما مختصر و آموزنده است. اگر سعی کنید قسمت بحث را طول دهید و مقدار زیادی اطلاعات را به آن اضافه کنید که احتمالاً هم غیرضروری هستند، مقاله شما رد می شود یا حداقل مورد پسند کمتری قرار می‌گیرد.

قسمت پنجم نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن : نتیجه گیری و منابع

۱- از اهمیت بخش نتیجه‌گیری نباید غافل شد. نگارش این بخش شامل انعکاس دادن مختصری از بخش‌های دیگر مقاله، مانند روش، تجزیه و تحلیل داده ها و نتایج و بحث می‌باشد که درپایان به یک نتیجه منجر می‌شود. این بخش نیز باید مختصر و مفید باشد.

۲- بخش منابع باید به ذکر کلیه مراجعی که در مقاله شما به عنوان منبع اطلاعات استفاده شده اختصاص یابد. سندیت در مقاله با ذکر منابع میسر می‌شود و عدم ذکر حتی یک منبع در این بخش باعث وارد شدن ایراد به مقاله خواهد شد.

۳- عدم درج هریک از منابع استفاده شده باعث تعویق در چاپ یا رد شدن مقاله خواهد شد. سعی کنید از نرم‌افزارهایی مانند اند نوت استفاده کنید تا تغییر در یک منبع باعث اعمال تغییرات ساده‌تر در کلیت مقاله شود. استفاده از اند نوت باعث خواهد شد که به راحتی بتوانید سبک‌های رفرنس‌دهی را به راحتی تغییر دهید. زیرا هرمجله احتمالاً سبک خاص خود را در ذکر منابع خواهند داشت.

قسمت ششم نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن : چکیده

۱- در چکیده خود، مقدار اطلاعات خود را در حدود ۲۵۰ الی ۳۰۰ کلمه محدود کنید. چکیده همانگونه‌ که از نام آن پیداست باید مختصر باشد.

۲- هرگز در چکیده خود به ارقام یا اعداد یا ارجاع به جداول استفاده نکنید.

۳- زبان چکیده باید به زبان گذشته باشد.

۴- چکیده‌ای روشن و مختصر بنویسید. خواننده باید منطق مطالعه و روشهای مورد استفاده در آن و نتایج و نتیجه‌گیری کلی را بداند و پیدا کند. بسیاری از محققان در گام اول برای استفاده از مقاله شما به مطالعه چکیده اقدام می‌کنند. اگر چکیده شما شفاف و سر راست باشد از مقاله شما استفاده خواهند نمود.

۵- هر مجله‌ای برای ذکر چکیده احتمالاً ساحتارهای متفاوتی داشته باشد که سعی نمایید آن را رعایت کنید.

در بخش فوق به ارایه مهمترین اصول نگارش مقاله پرداخته‌ایم. هم اینک در بخش زیر به ذکر مهمترین اصول چاپ مقاله خواهیم پرداخت.

قسمت اول نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن : انتخاب مجله

۱- فارغ از اینکه مقاله شما چقدر قوی نگارش شده است اگر در انتخاب مجله اشتباه کنید مقاله شما ریجکت خواهد شد. بنابراین، برای اینکه سرخورده نشوید مجله‌ای را انتخاب کنید که با محتوای مقاله‌ شما متناسب باشد یا به اصطلاح مقاله شما در اسکوپ آن مجله باشد.

۲- به مقالاتی که مرتبط با مقاله شما هستند نگاه کنید و مشخص کنید آنها در چه مجلاتی درج شده‌اند. این یک نشانه دلگرم کننده است که شما می‌توانید به وسیله آن مطمئن باشید که چه مجلاتی برای مقاله شما مناسب هستند.

۳- به ضریب تاثیر مجله توجه داشته باشید. ضریب تاثیر مجله به شما می‌تواند درباره میزان دشواری یا آسانی و کیفیت مجله ایده دهد. طبیعتاً مجله‌ای که ضریب تاثیر بالایی داشته باشد باکیفیت است ولی از آن طرف نیز چاپ در آن دشوار خواهد بود.

۴- به نرخ پذیرش و ریجکت مقاله دقت کنید. برخی مجلات واقعاً نرخ پذیرش پایینی دارند که نشان می‌دهد سردبیر آن استراتژی بسیار سخت‌گیرانه‌ای را انتخاب کرده است.

۵- مدت زمان تقریبی پذیرش و چاپ مقاله چقدر است؟ گاهاً شما نیاز دارید که در یک مدت زمان محدود به چاپ مقاله یا پذیرش آن اقدام کنید. طبیعتاً وقتی یک مجله برای داوری مقاله مدت زمان بالاتری از محدودیت شما داشته باشد باید به سراغ مجلات دیگر بروید.

۶- برخی مجلات برای چاپ هزینه دارند. شما باید بر اساس استطاعت مالی خود مجله را انتخاب کنید.

قسمت دوم نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن : ارسال مقاله

۱- هر مجله‌ای برای دریافت مقالات یک قالب خاصی دارد. زمانی که مجله را انتخاب نمودید، بر اساس آن قالب که معمولاً در بخش دستورالعمل‌های مجله وجود دارد مقاله خود را قالب‌بندی کنید.

۲- برای ارسال مقاله به بسیاری از مجلات نگارش کاورلتر الزامی نیست. محتوای کاورلتر نه نامه‌ای است که برای دوست خود می‌نویسید و نه یک درخواست حاوی التماس و سعی برای چاپ مقاله. کاورلتر محتوای حرفه‌ای و علمی دارد که در مطالب مختلف در همین وب سایت به آن اشاره شده است و می‌توانید آنها را مطالعه کنید.

۳- کاورلتر خود را به صورت حرفه‌‍ای ویرایش کنید. کاورلتر اغلب اولین چیزی است که یک ویراستار مجله خواهد خواند. نامه شما باید قوی و چشمگیر باشد زیرا می‌تواند تاثیر اولیه قوی در نظر سردبیر ایجاد کند.

۴- مقاله خود را ارسال کنید. بسیاری از مجلات برای ارسال مقاله یک سیستم خاص و پلتفرمی دارند. برخی نیز به سادگی و با ارسال یک ایمیل کار خود را پیش می‌برند که شما باید بر اساس دستورالعمل مجله اقدام کنید.

۵- مقاله خود را به صورت همزمان به چند مجله ارسال نکنید. این یک کار غیراخلاقی است و درصورتی که مشخص گردد عواقب منفی به بار خواهد آورد.

۶- با توجه به دستورالعمل مجله در باب طول مقاله و تعداد صفحات و کلمات اقدام کنید. هرگونه بی‌توجهی به این دو استاندارد باعث خواهد شد که سردبیر مقاله شما را ریجکت کند یا توجهی نداشته باشد.

۷- سعی کنید مقاله خود را در دو نسخه وورد و پی دی اف برای مجله ارسال نمایید.

۸- اگر مجله از شما خواسته باشد که داور معرفی نمایید حتماً این کار را انجام دهید. طبیعتاً اگر نیازی به این کار نبود سردبیر مجله آن درخواست را از شما نمی‌کرد.

قسمت دوم نگارش و چاپ مقاله و اصول کلی و مرحله به مرحله آن : مرحله بعد از ارسال یا سابمیت

۱- اگر مجله نتایج داوری را برای شما ارسال نمود یا سردبیر سوالاتی درباره محتوا و کلیت شما پرسید سعی کنید به صورت دقیق انها را انجام دهید. نکاتی که داوران مطرح کرده‌اند را در یک فایل مجزا یادداشت کنید و اقداماتی که شما برای رفع آنها انجام داده‌اید را ذکر کنید و به همراه نسخه اصلاح شده مجدداً ارسال کنید.

۲- به نظرات داوران با لحن تمسخر آمیز و استدلالی پاسخ نگویید. به صورت کاملاً محترمانه و علمی اگر نیاز به توضیح است توضیحات خود را ارایه کنید.

۳- سردبیر مجله احتمالاً تاریخی را برای اعمال داوری به شما تعیین کند. سعی کنید برحسب آن تاریخ تمامی اصلاحات را انجام دهید.

۴- سعی کنید به تمامی ایمیل‌هایی که از مجله برای شما ارسال می‌شود در اسرع وقت پاسخ دهید. این مساله باعث پیشبرد کار شما خواهد شد. طبیعی است که سردبیر یک مجله هر روزه با چندین مقاله سروکار دارد و تنها فرآیند چاپ مقالاتی سریع خواهد بود که همکاری لازم از سوی مولفان انجام می‌شود.

نحوه استناد به مقاله همایشی به سبک APA

نحوه استناد به مقاله همایشی به سبک APA

 استناد به مقاله کنفرانس می‌تواند کمی گیج کننده باشد. اگر منتشر نشده باشد، در اصل آن را به عنوان سخنرانی یا ارائه شفاهی مورد استناد قرار می‌دهید. اگر منتشر شود، می‌توانید آن را مانند یک بخش از کتاب یا مقاله ژورنالی استناد کنید. برای استناد به مقاله کنفرانسس یا همایشی، ابتدا دستورالعمل‌های سبک مناسب را انتخاب کنید و سپس نام، عنوان و اطلاعات کنفرانس را برای مقاله بنویسید. در این مطلب قصد داریم نحوه استناد به مقاله همایشی به سبک APA را تشریح کنیم. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

نحوه استناد به مقاله همایشی به سبک APA

مرحله اول

با نام و نام خانوادگی نویسنده شروع کنید. مانند تمام استنادهای APA، ابتدا نام خانوادگی نویسنده را بنویسید، به دنبال آن یک کاما و نام  را وارد کنید. اگر فقط روی مقاله یک نام وجود دارد به شکل زیر عمل کنید:

علیپور، محمد

و اگر چند نام وجود داشته باشد به شکل زیر:

علیپور، محمد؛ کریم زاده، یاسر و درویشی، عبدالله

مرحله دوم

 ماه و سال را در پرانتز اضافه کنید. در سبک APA تاریخ همیشه بعد از نویسنده یا نویسندگان می آید. معمولاً شما فقط سال را اضافه می کنید، اما برای استناد به یک مقاله کنفرانسی، باید ماه کنفرانس را نیز درج کنید. برای مثال:

علیپور، محمد؛ کریم زاده، یاسر و درویشی، عبدالله (۱۳۹۸، مهرماه).

مرحله سوم

عنوان مقاله را در کنار تاریخ وارد کنید. عنوان مقاله باید به صورت ایتالیک وارد شود. مانند زیر:

علیپور، محمد؛ کریم زاده، یاسر و درویشی، عبدالله (۱۳۹۸، مهرماه). بررسی فاکتورهای زمینه‌ای مهم در ابتلا به بیماری کرونا ۱۹.

مرحله چهارم

توضیحی از ارایه مقاله در همایش را اضافه کنید. با جمله “مقاله ارائه شده در” شروع کنید. آن را با نام کنفرانس یا نام جلسه دنبال کنید و در صورتی که صفحات چاپ هم در دسترس باشد، آن را نیز وارد کنید. برای مثال:

علیپور، محمد؛ کریم زاده، یاسر و درویشی، عبدالله (۱۳۹۸، مهرماه). بررسی فاکتورهای زمینه‌ای مهم در ابتلا به بیماری کرونا ۱۹. مقاله ارایه شده در کنفرانس بیماری‌های عفونی ۱۳۹۸ در اصفهان، نجف آباد؛ (صص ۲۲-۲۸).

مرحله پنجم

اگر این مقاله در وب سایتی آنلاین شده است می‌توانید آدرس وب سایت را در قسمت نهایی با افزودن جمله “بازیابی شده در وب سایت” وارد کنید. برای مثال:

علیپور، محمد؛ کریم زاده، یاسر و درویشی، عبدالله (۱۳۹۸، مهرماه). بررسی فاکتورهای زمینه‌ای مهم در ابتلا به بیماری کرونا ۱۹. مقاله ارایه شده در کنفرانس بیماری‌های عفونی ۱۳۹۸ در اصفهان، نجف آباد (صص ۲۲-۲۸). بازیابی شده در وب سایت www.sid.ir. 

نحوه رفرنس‌دهی درون متنی به مقاله همایشی

یک جمله یا نقل قول را با نام نویسنده و به دنبال آن تاریخ در پرانتز وارد کنید. در پایان جمله، در صورت دردسترس بودن، شماره صفحه را در پرانتز اضافه کنید. در صورت داشتن منبع ، همیشه از شماره صفحه ها با نقل قول های مستقیم استفاده کنید. از طرف دیگر، نام و تاریخ نویسنده را در انتهای جمله در پرانتز قرار دهید. APA در هنگام استناد استفاده از شماره صفحه را توصیه می‌کند، اما آن را ضروری نمی‌داند. برای مثال:

همانگونه که علیپور، کریم‌زاده و درویشی (۱۳۹۸، مهر) در بررسی خود نشان دادند ویروس کرونا ۱۹ یک ویروس مشابه ویروس سارس می‌باشد (ص. ۲۲).

برای استفاده از خدمت ما در پذیرش مقاله و سپس چاپ مقاله در مجلات معتبر کافی است با ایمیل، شماره تماس یا آدرس موسسه پژوهشی اوج دانش ارتباط برقرار کنید.

پژوهش کمی و پژوهش کیفی: تفاوت در چیست؟

پژوهش کمی و پژوهش کیفی: تفاوت در چیست؟

پژوهش کمی و پژوهش کیفی: تفاوت در چیست؟ بسیاری از حوزه‌ها نیاز به تجزیه و تحلیل داده‌ها دارند. با انجام تحقیقات می‌توانید نتایج فعلی را تحلیل کرده و پیش بینی کنید. چنین ابزاری برای صاحبان مشاغل، متخصصان بازاریابی، دانشمندان و غیره بسیار ارزشمند است. چند روش تحقیق وجود دارد که ممکن است برای انجام تحقیقات مناسب از آنها استفاده کنید. در این مقاله می‌خواهیم دو نوع تحقیق مختلف را برجسته‌تر سازیم: کمی و کیفی. قصد داریم خصوصیات و ویژگی‌های اولیه هر دو نوع تحقیق را شرح دهیم، نحوه استفاده از آنها در زمینه‌های مختلف را نشان دهیم و جوانب مثبت و منفی آنها را مشخص سازیم. تفاوت اصلی بین تحقیقات کمی و کیفی نوع داده‌هایی است که آنها جمع آوری می‌کنند. تحقیقات کمی به ما کمک می‌کند تا اعداد را دقیقتر ببینیم و تحقیقات کیفی اطلاعات بیشتری راجع به موارد تحلیلی ارائه می‌دهد.

پژوهش کمی و پژوهش کیفی: تفاوت در چیست؟

تحقیق کیفی چیست؟

داده‌های تحقیق کیفی زمانی مهم هستند که شما صرفا نیازمند اعداد و ارقام نیستید. این پژوهش زمانی لازم است که محقق مجبور شود عمیق‌تر به موضوع بپردازد. به عنوان مثال، هنگامی که می‌خواهید در مورد ترجیحات و نظرات مشتریان اطلاعات کسب کنید چنین تحقیقی لازم است. داده‌های کیفی می‌توانند جنبه‌های مختلف یک متغیر را بررسی نموده و پاسخ‌‌های کاملتری از آن ارایه کنند.

تحقیق کمی چیست؟

تحقیقات کمی نتایج آماری را در اختیار شما قرار می‌دهند. احتمالاً محققان این روش را بیشتر اوقات بکار می‌گیرند. بسیاری از متخصصان و دانشمندان باید آمارهایی درباره روندهای مختلف، رویدادها، موارد اولیه، رفتارهای انسانی و موارد دیگر جمع آوری کنند. تجزیه و تحلیل چنین داده‌هایی به مهارت‌هایی از قبیل دقت و شفافیت نیاز دارد.

چگونه می توان از تحقیقات کیفی استفاده کرد؟

این نوع تحقیقات پویا هستند نه ایستا. ممکن است در طی فرایند مطالعه تغییر کند. محقق باید زمینه اطلاعات دریافتی را تحلیل و ارزیابی کند. به عنوان مثال، اگر شما نیاز به نظرسنجی در مورد برخی رویدادها، برنامه‌ها یا محصولات دارید، به پاسخ‌های کلی مصرف کنندگان نیاز دارید. بنابراین، لازم است سؤالات باز را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهید. این سؤالات به درک احساسات و عواطف آنها در مورد خاص نیز کمک می کند. علاوه بر این، مشتریان ممکن است به شما پیشنهادهایی در مورد بهبود یا اصلاح محصول یا خدمات ارائه دهند. در این حالت، محقق برنامه تحلیل دقیقی ندارد. در طول تحقیق، او باید هرچه بیشتر اطلاعات جمع آوری کند تا مطالعه و نتایج خود را به تفصیل و کارآمدتر انجام دهد.

روشهای تحقیق کیفی

چند روش تحقیق وجود دارد که به محققان کمک می کند تا داده‌های کیفی را جمع آوری کنند . 

گروه های متمرکز. صاحبان مشاغل مدرن و آژانس‌های بازاریابی بطور گسترده از این روش تحقیق استفاده می‌کنند. قبل از شروع فروش، بسیار مفید خواهد بود که از مشتریان احتمالی بپرسید که آیا محصول را دوست دارند. در این حالت، محقق مجبور است به مخاطب گوش دهد، از آنها سؤال دیگری بخواهد و پاسخ‌های خود را برای تجزیه و تحلیل نتایج عمیق ثبت کند.

مصاحبه. محقق ممکن است از بحثی استفاده کند که با پرسیدن سؤالات مستقیم از پاسخ دهندگان، به جمع آوری داده‌های کیفی مبادرت ورزد. او این لیست را از قبل برنامه ریزی می‌کند تا بتواند تمام جوانب موردعلاقه خود را در نظر بگیرد.    

نظرسنجی با سؤالات باز. همانطور که در بالا اشاره کردیم، داده‌های کیفی نیاز به سؤالات باز دارد. اگر نیاز به جمع آوری اطلاعات جامع دارید، باید لیستی از موضوعات را در اختیار مشتریان قرار دهید. آنها پاسخ‌ها را می‌نویسند، توصیه‌هایی می‌دهند و تجربه مثبت یا منفی خود را توصیف می‌کنند.    

تجزیه و تحلیل خبره. محقق می‌تواند نه تنها از مصرف کنندگان عادی بلکه از متخصصان در زمینه خاص سؤال کند. این نوع تجزیه و تحلیل به جمع آوری اطلاعات و نظرات اساسی افراد با دانش عمیق در حوزه خاص کمک می‌کند. این روش تحقیق کیفی در موارد مختلف با ارزش است و نتایج موضعی را ارائه می‌دهد.

چگونه می توان از تحقیقات کمی استفاده کرد؟

این نوع تحلیل به بروندادی عددی منتج می‌شود. داده‌های آماری به شکل عددی به طور گسترده‌ای توسط دانشمندان، متخصصان بازاریابی، توسعه دهندگان محصول و غیره استفاده می‌شود. شکل کمی تحقیق به ما امکان می‌دهد متغیرهای خاص را انتخاب کنیم و آنها را به طور دقیق تجزیه و تحلیل کنیم. محققان آن را در آزمایشات به کار می‌گیرند. داده‌های دریافت شده به جمع‌بندی و کنترل نتایج فرآیند کمک می‌کند. این بدان معناست که متخصصان ممکن است از آن در فرایند تصمیم‌گیری استفاده کنند.

چگونه می‌توان داده‌های کمی را بدست آورد؟ آسان‌ترین راه برای جمع‌آوری چنین اطلاعاتی ایجاد پرسشنامه برای مصرف کنندگان یا توسعه دهندگان است. در این حالت، محقق مجبور است از سؤالات بسته استفاده كند و طیف پاسخ‌های گوناگون را در اختیار پاسخ دهندگان قرار دهد. شما نتایج تحقیقات کمی را از قبل برنامه‌ریزی کرده و به انواع دقیق پاسخ ها نیاز دارید. این روش در صورتی مفید است که بخواهید نظر خود را در مورد محصول به صورت اعداد یا واقعیت‌های عددی دقیق کسب کنید. کافی است سؤال باز “آیا شما از محصول راضی هستید و چه چیزی را می‌خواهید تغییر دهید؟” را به سؤال بسته  “بهترین ویژگی محصولی که امتحان کرده اید چیست: الف)طعم ، ب)عطر ، ج)اثر انرژی یا د)قیمت”. به این ترتیب، شما به مصرف کنندگان اجازه می‌دهید تا تجربه خود را به اشتراک بگذارند اما نیازی به تجزیه و تحلیل پاسخ کلی با متغیرهای تعریف نشده نیست.

برای استفاده از خدمت ما در پذیرش مقاله و سپس چاپ مقاله در مجلات معتبر کافی است با ایمیل، شماره تماس یا آدرس موسسه پژوهشی اوج دانش ارتباط برقرار کنید.

ضرورت ویرایش علمی مقاله

پنج دلیل بسیار مهم برای ضرورت ویرایش علمی مقاله

ضرورت ویرایش علمی مقاله از سوی ویراستاران دانشگاهی و متخصص هم اینک در سراسر جهان در جوامع دانشگاهی و دانشجویی تبدیل به یک کار روتین شده است زیرا همگان بر این باور رسیده‌اند که کار ویراستاری علمی مقاله قبل از ارسال و سابمیت آن به مجله می‌تواند بسیاری از خطاهای راهبردی موجود در مقاله را نمایان سازد و از همین طریق، مولفان مقاله نسبت به اصلاح آن ایرادات اقدام نمایند. منظور ما از ویراستاری در این مطلب، به ویراستارانی اشاره داریم که خود در حیطه موضوعیت مقاله تخصص کافی دارند و به نوعی اگر قرار بود داوری برای مقاله انتخاب شود، همین فرد یکی از گزینه‌های مناسب می‌بود. در این مطلب سعی داریم به ارایه پنج دلیل بسیار مهم برای ضرورت ویرایش علمی مقاله بپردازیم. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

پنج دلیل بسیار مهم برای ضرورت ویرایش علمی مقاله

۱- در اثر چنین ویراستاری، مقاله شما به بالاترین پتانسیل خود دست پیدا می‌کند.

اشتباه نگیرید. بازخوانی با ویراستاری علمی تفاوت بسیار زیادی دارد. در ویراستاری علمی، فردی متخصص که دارای تحصیلات و تخصص متناسب با عنوان مقاله را دارد، مقاله شما را می‌خواند و شروع به معین نمودن اشتباهات علمی و تخصصی احتمالی در مقاله شما می‌کند. در حالیکه در بازخوانی (پروف‌ریدینگ) فرد به خواندن مقاله شما برای مشخص نمودن اشتباهات املایی، دستور زبان و نگارشی و بررسی یکنواختی در نگارش مقاله، مباحث مربوط به فونت و سبک های رفرنس نویسی می‌پردازد. طبیعتاً بعد از ویراستاری علمی، گویا مقاله شما یکبار قبل از سابمیت مقاله به دست داوران رسیده و نکات ضعف و قوت آن برای شما مشخص شده است. با رفع و تقویت نقاط ضعف مقاله، شما دارای نسخه نهایی قوی از مقاله خود آنهم در مرحله قبل از ارسال خواهید شد.

۲- بازخوردهایی که دریافت می‌کنید، یک کلاس آموزشی بی‌بدیل برای شما خواهد بود.

طبیعتاً بازخوردهایی که ویراستاران علمی متخصص از کار شما می‌دهند، در آینده باعث خواهند شد که بیشتر به آن نکات توجه کنید و منابع چالش برانگیز در نگارش مقاله را بشناسید. برای مثال، یکی از منابع بحث برانگیز بخش متدولوژی مقاله است. هرچه قدر بیشتر بازخورد از افراد متخصص دریافت نمایید تبدیل به یک فرد ماهر در نگارش بخش متدولوژی خواهید شد.

۳- ویراستاری علمی برای دانشجویان غیر انگلیسی زبان یک ضرورت بسیار مهم است.

طبیعتاً، وقتی شما مجله خارجی برای چاپ مقاله خود انتخاب می‌کنید، علاوه بر تخصص در رشته خود به یک تخصص دیگر در زبان مورد استفاده برای نگارش نیز نیازمند خواهید بود. ویراستار علمی، از واژگان اختصاصی  رشته شما آگاهی دارند و در صورت استفاده ناصحیح، آنها را گوشزد خواهند نمود. علاوه بر ویراستاری علمی، احتمالاً شما نیازمند یک ویراستار متخصص زبان خواهید بود. در صورتی که ویراستار متخصص علاوه بر تخصص در رشته شما به زبان انگلیسی نیز تخصص داشته باشد ایده‌آل‌ترین شرایط ممکنه رقم خواهد خورد.

۴- هر مقاله‌ای نیازمند است تا بارها و بارها خوانده شود.

حتی اگر شما مقاله‌تان را چندین و چند بار خوانده‌اید و تمامی مشکلات آن را رفع و رجوع کرده‌اید و یا اینکه خود یک متخصص در حیطه ویراستاری علمی هستید و خود را بی نیاز از ویراستاران دیگر می‌دانید ما به شما توصیه می‌کنیم حتماً و حتماً مقاله خود را قبل از ارسال به دست ویراستاران متخصص بسپارید تا آنها برای شما خطاهایی را روشن سازند که بعد از چندین بار خواندن، ندیده‌اید.

۵- شما با آشنایی با فرآیند ویراستاری و بازخوانی، می‌توانید درآمدزایی برای خود داشته باشید.

طبیعی است که بهترین روش یادگرفتن بازخوانی و ویراستاری آن است که شما قبلاً چندین بار مقالات خود را در معرض ویراستاری و بازخوانی قرار داده‌اید و تمامی نکات مطرح شده را در مقاله خود اصلاح نموده‌اید. بعد از چندین و چند بار تجربه، شما به صورت اتوماتیک با فرآیند بازخوانی و ویراستاری علمی آشنا می‌شوید و از انجام همین فرآیند برای دیگران می‌توانید درآمدزایی داشته باشید.

خدمات چاپ مقاله و ترجمه مقاله در مرکز پژوهشی اوج دانش

در این مطلب به ارایه مطلبی با عنوان پنج دلیل بسیار مهم برای ضرورت ویرایش علمی مقاله پرداختیم. مرکز پژوهشی اوج دانش با بیش از یک دهه فعالیت خود در حیطه چاپ مقالات و ترجمه مقلات دانشگاهی آمادگی کامل دارد تا به پژوهشگران تمامی خدمات مربوط به چاپ مقاله مانند انتخاب و معرفی مجله، ارسال و سابمیت مقاله، ادیت و ویراستاری مقاله، فورمت بندی مقاله بر اساس دستورالعمل مجله، پیگیری و مکاتبات با ادیتورهای مجله، ترجمه نیتیو مقاله را ارایه نماید. همچنین، خدمات مربوط به چاپ کتاب نیز در این مرکز برای صاحبان اثر قابل انجام است.

برای استفاده از خدمت ما در پذیرش مقاله و سپس چاپ مقاله در مجلات معتبر کافی است با ایمیل، شماره تماس یا آدرس موسسه پژوهشی اوج دانش ارتباط برقرار کنید.

پیامدهای سرقت علمی برای پژوهشگران چیست؟

پیامدهای سرقت علمی برای پژوهشگران چیست؟

اگر از منبعی استفاده کنید و رفرنس آن را ذکر کنید، یا ایده پژوهشگر دیگری را برای خود مطرح کنید و به وی اشاره ننمایید و یا از یک متن به صورت کلمه به کلمه کپی کرده باشید یقیناً مرتکب سرقت علمی خواهید شد و این امر اجتناب ناپذیر است. پیامدهای سرقت علمی در هر نهادی وابسته با سیاست‌‌های همان نهاد است اما یکسری پیامدهای رایج وجود دارد که در این مطلب در پاسخ به سوال پیامدهای سرقت علمی برای پژوهشگران چیست؟ آنها را مطرح خواهیم نمود. با سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

پیامدهای سرقت علمی برای پژوهشگران چیست؟

همانطور که ذکر شد برای سرقت علمی پیامدهای رایجی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:

۱) قرار گرفتن نام شما در فهرست سیاه که باعث می‌شود آینده پژوهشی و حرفه‌ای و تحصیلی شما به شدت تحت تاثیر آن قرار گیرد.

۲) کسر نمره

۳) رد شدن از دوره آموزشی که به آن مشغول بودید

۴) مواجه شدن با اقدامات قانونی نهاد مربوطه که وابسته به آن هستید

۵) تعلیق یا اخراج از دانشگاه

سرقت علمی پیامدهای کوتاه مدت و بنلد مدت برای افراد خواهد داشت. برای مثال، یک پژوهشگر چینی سعی نموده‌ بود تا در یک ژورنال به نام  Journal of Korean Medical Science به چاپ مقاله‌‌ای که حاوی سرقت ادبی بود بپردازد. بعد از اینکه مجله سرقت علمی پژوهشگر را تشخیص داد به مدت ۵ سال او را از سابمیت هر نوع مقاله به این مجله ممنوع نمود.

همینطور، وقتی پژوهشگری به سرقت علمی ارتکاب می‌کند و مجله‌ای آن را تشخیص می‌دهد یافتن مجله دیگر برای مقالات بعدی برای همین پژوهشگر بسیار سخت و دشورا خواهد بود چون سیستم اطلاع رسانی مجلات قوی است و سایر مجلات نیز از سرقت علمی آن مولف به زودی اطلاع حاصل خواهند کرد.

پیامدهای سرقت علمی برای دانشجویان چیست؟

اگر شما دانشجوی یک دانشگاه باشید و مرتکب سرقت علمی شده‌اید دو حالت وجود دارد:

الف) شما به صورت غیرعمدی و اتفاقی سرقت علمی نموده‌اید

اگر شما به عنوان دانشجو به صورت غیرعمد به سرقت علمی ارتکاب کرده‌اید و سابقاً نیز فعالیت مشابهی نداشته‌اید، احتمالاً دانشگاه شما تنها به کسر نمره و رد پروژه شما بسنده نمایند. معمولاً در دانشگاه‌های خارج از کشور دانشجویانی که اینگونه مرتکب سرقت علمی می‌شوند مجبور خواهند بود در دوره‌های ممانعت از ارتکاب به سرقت علمی شرکت کنند.

ب) شما به صورت عمدی سرقت علمی نموده‌اید

اگر دانشجویی عمداً مرتکب سرقت علمی شده باشد، احتمال دارد با تعلیق یا اخراج از دانشگاه مواجه شود و نام وی در لیست پژوهشگران متخلف قرار گیرد که این آینده تحصیلی و شغلی او را به شدت به مخاطره خواهد انداخت.

برخی از دانشگاه‌‌های خارج از کشور احتمال دارد حتی بعد از فارغ‌التحصیلی شما، در صورتی که تعمداً مرتکب سرقت علمی شده‌اید، مدرک تحصیلی که برای شما صادر نموده‌اند را از اعتبار ساقط می‌نمایند.

پیامدهای قانونی برای ارتکاب به سرقت علمی چیست؟

علاوه بر آسیب به شهرت و آبرو، ارتکاب به سرقت علمی می‌تواند پیامدهای قانونی برای فرد مرتکب شده داشته باشد. چه فرد دانشجو باشد یا پژوهشگر. مهمترین موضوع قانونی که می‌تواند گریبان فرد را بگیرد  نقض قوانین کپی رایت می‌باشد. هنگامی که شما موادی که مصداق سرقت علمی است را چاپ می‌کنید، افراد ذی حق این امکان را خواهند داشت تا از فردی که به سرقت علمی از آثار آنها مرتکب شده‌ است شکابت کنند.

شما می‌توانید برای جلوگیری از عدم ارتکاب به سرقت علمی این لینک را مطالعه کنید.

خدمات چاپ مقاله و ترجمه مقاله در مرکز پژوهشی اوج دانش

در این مطلب به ارایه مطلبی با عنوان پیامدهای سرقت علمی برای پژوهشگران چیست؟ پرداختیم. مرکز پژوهشی اوج دانش با بیش از یک دهه فعالیت خود در حیطه چاپ مقالات و ترجمه مقلات دانشگاهی آمادگی کامل دارد تا به پژوهشگران تمامی خدمات مربوط به چاپ مقاله مانند انتخاب و معرفی مجله، ارسال و سابمیت مقاله، ادیت و ویراستاری مقاله، فورمت بندی مقاله بر اساس دستورالعمل مجله، پیگیری و مکاتبات با ادیتورهای مجله، ترجمه نیتیو مقاله را ارایه نماید. همچنین، خدمات مربوط به چاپ کتاب نیز در این مرکز برای صاحبان اثر قابل انجام است.

برای استفاده از خدمت ما در پذیرش مقاله و سپس چاپ مقاله در مجلات معتبر کافی است با ایمیل، شماره تماس یا آدرس موسسه پژوهشی اوج دانش ارتباط برقرار کنید.