ضریب تاثیر یا ایمپکت فکتور
فعالیت دیگر آی اس آی (ISI) چاپ یک گزارش سالانه موسوم به «گزارش استنادی مجلات علمی» یا (جِی سی آر) است. در این گزارش سالانه، آی اس آی (ISI) مجلاتی که در بانک اطلاعاتی این موسسه نمایه شده اند را بر اساس شاخصی به نام «ایمپکت فکتور» یا ضریب تأثیر رتبه بندی می کند. در محافل علمی از ضریب تأثیر مجلات به عنوان یکی از مهم ترین شاخصهای اعتبار مجلات یاد می شود، هر چند که در سالهای گذشته نظامهای رقیب و موازی تلاش کرده اند با وارد آوردن اشکالاتی به روش محاسبه این شاخص، آن را با چالش هایی مواجه کرده و از اعتبار آن بکاهند. درک معنای ضریب تأثیر بسیار ساده است. این شاخص در هر سال، بر اساس متوسط تعداد ارجاعات به هر مقاله یک ژورنال در خلال دو سال قبل از زمان محاسبه، برآورد می شود. بنابراین، اگر ضریب تأثیر یک مجله در سال ۲۰۱۳ برابر سه باشد به معنی این است که به هر یک از مقاله های چاپ شده این مجله در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به طور متوسط سه بار استناد شده است. محاسبه این شاخص نیز ساده است. ضریب تأثیر یک مجله در سال ۲۰۱۳ بر اساس فرمول زیر محاسبه می شود؛
اگر الف = تعداد دفعاتی که مقالات منشتر شده در این مجله در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ توسط مقالات منتشر شده در ژورنال های سال ۲۰۱۳ مورد استناد واقع شدهاند؛
و
ب= تعداد کل «مقاله های قابل استناد»ی که آن مجله در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ منتشر کرده است (منظور از مقاله های قابل استناد، مقاله های پژوهشی، مروری یا نوشته هایی هستند که پژوهشگران دیگر به آنها استناد می کنند، یعنی یادداشت های سردبیر یا نامه به سردبیر را شامل نمی شوند)
در این صورت:
ضریب تأثیر= «الف» تقسیم بر «ب».
موسسه آی اس آی (ISI) در حال حاضر ۱۴۰۰۰ مجله علمی را تحت پوشش خود دارد. تامسون رویترز بر اساس ارزیابی ای که از کیفیت ژورنال ها به عمل می آورد سالانه ژورنال های جدیدی را به این فهرست اضافه و یا آنها را از فهرست خارج می کند.
در قسمت های بعدی این گزارش، مطالب بیشتری درباره مجلات آی اس آی خواهیم نوشت.
برای اخذ پذیرش مقالات و چاپ می توانید به این لینک مراجعه نمایید.
ضریب تاثیر یا ایمپکت فکتور
موسسه پژوهشی اوج دانش آماده چاپ مقالات شما در کمترین زمان و با قیمت مناسب در مجلات معتبر ISI و ISC میباشد. فرآیند پذیرش و چاپ مقاله ISI و ISC در موسسه اوج دانش با اطلاع دانشجو به پیش میرود و پژوهشگر یا دانشجو میتواند در تمامی فرایند کار خود شرکت داشته و بر آن نظارت نماید.
همین حالا سفارش خود را ثبت کنید
ایمیل: iransciencepeak@gmail.com
شماره تماس: ۶۶۹۱۹۳۸۴ – ۰۲۱
شماره موبایل: ۰۹۱۰۲۰۱۳۲۳۷