شرایط پذیرش و چاپ مقاله

بسیاری از دانشجویان به دلایل مختلفی دغدغه پذیرش و چاپ مقاله خود را دارند اما این دغدغه‌ها گهگاهی با بی اطلاعی از شرایط پذیرش و چاپ مقاله همراه می‌گردد و باعث سردرگمی بسیار و فشارهای مختلف برای آنان می‌گردد. در این مجال قصد آن داریم تا حالت‌های مختلف نیاز برای پذیرش و چاپ مقاله در دانشجویان را مطرح نماییم و راه‌حل‌هایی را نیز برای آنها ارایه نماییم.

حالات مختلف پذیرش و چاپ مقاله

– پذیرش و چاپ مقاله برای دفاع از پایان نامه

– پذیرش و چاپ مقاله برای شرکت در مصاحبه دوره دکترا

– پذیرش و چاپ مقاله برای شرکت در مصاحبه استخدامی

– پذیرش و چاپ مقاله برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های خارجی جهت ادامه تحصیل

در هریک از حالات فوق، شرایط پذیرش و چاپ مقاله تفاوت‌های زیادی بایکدیگر می‌کند و دانشجویان می‌بایست برحسب هدف خود روش و ملاک‌های خود در انتخاب مجلات و سابمیت و پذیرش و چاپ را تغییر دهند.

در حالت اول، دانشجو پذیرش و چاپ را برای دفاع از پایان نامه خود در دوره های ارشد و یا دکترا می‌خواهد. افرادی که در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکترا تحصیل نموده‌اند به روشنی می‌دانند هرچقدر که زودتر برای انجام تز دکترای خود اقدام نمایند در نهایت بازهم در دقایق پایانی با مشکلات مختلفی مواجه می‌شوند و اگر دانشگاه شرط پذیرش مقاله در مجله را برای دفاع از پایان نامه خواسته باشد دانشجو با کمبود وقت روبرو خواهد شد. در اینجا می‌بایست دانشجو اندکی از جاه طلبی خود بکاهد و یک مقاله سطح پایینتر از پایان نامه خود استخراج نموده و برای مجلات دارای اعتبار متوسط ارسال نماید تا بتواند مجوز دفاع را اخذ کند. بعد از اخذ مجوز دفاع زمان زیادی برای استخراج مقاله اصلی و سابمیت آن در مجلات معتبر و دارای سطوح بالا وجود دارد. واقعیت این است که مجلات دارای ضریب تاثیر و سطح بالا برای پاسخ دهی به سابمیت کننده مقاله وقت زیادی صرف می‌کنند. برای مثال شاید بعد از سابمیت مقاله خود به یک مجله دارای سطوح بالای علمی اولین پاسخ را از مجله بعد از ۵ یا ۶ ماه دریافت نمایید. کل فرآیند پذیرش و چاپ مقاله اغلب در این مجلات به یک پروسه یک یا یک و نیک ساله نیازمند است. درحالیکه، دانشجو نیاز دارد برای اخذ مجوز دفاع، نامه پذیرش خود را در طول یک یا دو ماه آینده به گروه پژوهش دانشگاه خود ارایه نماید.

در حالت دوم، فرد پذیرش و چاپ مقاله جهت شرکت در مصاحبه دکترا نیاز دارد. معمولاً برای این هدف دانشجو می‌بایست کمیت و کیفیت را یکجا در نظر بگیرد. واقعیت این است که بر حسب تجربه فردی که ۵ یا ۶ مقاله در مجلات ISI، ISC، SCOPUS بدون ضریب تاثیر (ایمپکت فاکتور) دارد از نظر مصاحبه کنندگان قوی تر از فردی است که یک مقاله در مجلله با ایمپکت ۱ یا یک ونیم دارد. هرچند با قطعیت می‌توان گفت فردی که مخصوصاً در رشته های علوم انسانی یک مقاله در مجلات با ضریب تاثیر یک یا یک و نیک داشته باشد به این معنی است که قطعاً در این پژوهش حرف جدیدی زده است و نتایج جدیدی را ارایه داده است. اما فردی که ۵ یا ۶ مقاله در مجلات بدون ایمپکت دارد با اطمینان ۹۹ درصد نتیجه یا یافته خاصی در حیطه علم خود اضافه ننموده و احتمالاً نتایج مقاله‌اش تکرار مکررات کارهای دیگران با فرم جدید و حالت جدید است. کوتاه سخن، برای افرادی که برای مصاجبه دکنرا اقدام می‌نمایند توصیه می‌شود کیفیت را فدای کمیت نکنند و اگر یک مقاله در مجله سطح بالا دارند حتما برای مجلات سطح پایین تر (اما معتبر از نظر وزارت علوم و دانشگاه آزاد) اقدام نمایند تا تعداد آثار پژوهشی خود را بالاتر هم ببرند. این مجلات معمولاً در طول یک یا دو ماه پذیرش یا رد شدن مقاله را اعلام می‌کنند اما برحسب تجربه ما، اگر اصول نگارش  مقاله رعایت شده باشد معمولا مجلات درجه ۲ شرایط پذیرش و چاپ مقاله راحتتری دارند.

حالت سوم پذیرش و چاپ برای شرکت در مصاحبه استخدامی است. این حالت بسیار شبیه به حالت شرکت در مصاحبه دکترا می‌باشد. در اینجا نیز توصیه می‌شود افراد شرایط پذیرش و چاپ مقاله جهت شرکت در مصاحبه دکترا را ملاک عمل خود قرار دهند و سعی نمایند کیفیت و کمیت را یکجا داشته باشند.

حالت چهارم پذیرش و چاپ مقاله برای اخذ پذیرش در دانشگاه‌های خارج از کشور است. واقعیت این است که برحسب کیفیت دانشگاه شما می‌بایست شرایط پذیرش و چاپ مقاله را تغییر دهید. اگر دانشگاه معتبر و درجه ۱ در نظر دارید فقط به کیفیت مقاله یا مقالات خود بیاندیشید. برای مثال دقیقاً داشتن یک مقاله در مجله با ایمپکت بالا برای این دانشگاه‌‍‌ها از داشتن ۱۰ یا ۱۵ مقاله در مجلات متوسط بهتر است. بنابراین، بر حسب هدف خود، خود را فریب ندهید و مجلات متوسط را کنار بگذارید. اما اگر دانشگاه‌های درجه ۲ یا ۳ و پایین‌تر از مد نظرتان است شرایط تغییر می‌کند. بسیاری از دانشگاه‌های سطح پایین به تعداد مقالاتی نگاه می‌کند که فرد در گوگل اسکولار نمایه نموده است. یعنی فرد می‌تواند با ارایه مقاله در مجلاتی که در گوگل اسکولار نمایه می‌شوند شرایط خود برا پذیرش در دانشگاه‌ها را بهتر سازد. بسیاری از مجلات ISI، ISC، SCOPUS  بدون ضریب تاثیر در گوگل اسکولار نمایه می‌شوند و برای هدف پذیرش در دانشگاه‌های خارجی سطح پایین گزینه بسیار مناسبی هستند.

در نهایت شرایط پذیرش و چاپ مقاله بر حسب هدف دانشجو یا محقق تغییر می‌کند و سعی کنید بر حسب هدف و نیاز خود اقدام به پذیرش و چاپ مقاله نمایید. طبیعتاً اگر هدف فرد روشن باشد، انتخاب نوع مجله، و فرآیندهای زمانبندی و موارد دیگر شفاف‌تر خواهد شد و محقق یا دانشجو به هدف خود خواهد رسید.

مرکز تحقیقاتی اوج دانش می‌تواند در تمامی حالات مختلف برای عزیزان خدمات مرتبط در زمینه چاپ و پذیرش مقاله ارایه نماید و برای تماس به شماره‌های تلفن و ایمیل ما مراجعه نمایید.

شرایط چاپ و پذیرش مقاله در مجلات معتبر

تمامی مجلات معرفی شده توسط گروه تحقیقاتی اوج دانش از نظر اعتبار برحسب لیست مجلات فاقد اعتبار دانشگاه آزاد، وزارت علوم و وزرات بهداشت  انتخاب می‌شود و دانشجویان می‌توانند با اطمینان مجلات معرفی شده از طرف گروه اوج دانش را بررسی نموده و برای پذیرش و چاپ مقاله خود انتخاب نمایند.

چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی

همین حالا سفارش خود را ثبت کنید

ایمیل: iransciencepeak@gmail.com

شماره تماس:  ۶۶۹۱۹۳۸۴ – ۰۲۱

ثبت سفارش