امکان ایندکس نشدن مقاله چاپ شده در گوگل اسکولار
گوگل اسکولار پایگاه علمی است که در آن هزاران نشریه نمایه میشوند و مقالات چاپ شده در هر نشریه نیز دردسترس میباشد. البته بسته به سیاستهای هر نشریه یا پایگاه علمی، میزان دسترسی به نسخه کامل مقاله از نشریهای به نشریه دیگر متفاوت است. برای مثال برخی نشریات مقالات خود را به صورت نسخه کامل در دسترس عموم قرار میدهند و برخی دیگر صرفاً چکیده مقاله را در دسترس عموم قرار میدهند. در این میان، سوالی که برای بیشتر افراد مطرح میشود این است که آیا امکان ایندکس نشدن مقاله چاپ شده در گوگل اسکولار وجود دارد یا خیر. در این مطلب ضمن پاسخ دهی به این سوال، راهکارهایی را برای مقالاتی که در گوگل اسکولار ایندکس نشدهاند نیز مطرح میکنیم. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.
امکان ایندکس نشدن مقاله چاپ شده در گوگل اسکولار
بسیاری از مجلات معتبر و متوسط دنیا علاقمندند تا برای در معرض دید عموم قرار دادن مقالات خود، آنها را در پایگاه گوگل اسکولار نمایه سازند. این نمایه سازی به شکلی است که شما میتوانید با جستجوی نام دقیق مولف یا مولفان و یا جستجوی عنوان مقاله در گوگل اسکولار، مقاله مورد نظر را پیدا کنید.
نکته مهمی که وجود دارد این است که متاسفانه برخی افراد اعتبار یا عدم اعتبار مجله را با نمایه شدن یا نمایه نشدن آن در پایگاه گوگل اسکولار ارزیابی میکنند که چنین تصوری صحیح نیست. پایگاه گوگل اسکولار صرفاً یک موتور جستجو در بین آثار علمی است و چه بسا مقالات معتبر زیادی که نوشته شده و چاپ شدهاند اما اثری از آنها در گوگل اسکولار وجود ندارد.
مجلات برای ایجاد تبلیغات برای مقالات درج شده خود سعی میکنند مقالات خود را در پایگاههای مختلفی نمایه سازند. در وب سایت بسیاری از مجلات گزینه به نام index وجود دارد که در آن ادیتور مجله مکانهایی که مجله مقالات خود را بعد از چاپ شدن در آنجا نمایه یا ایندکس خواهد کرد را نشان میدهد. معولاً وقتی مجلهای ایندکس تامسون رویترز یا اسکوپوس یا پابمد و موارد مشابه را دارد محققان دلگرم میشوند تا این مجله را بیشتر بررسی کنند اما مجلهای که تنها در گوگل اسکولار نمایه شود از دید بسیاری از پژوهشگران مجله معتبری محسوب نمیشود زیرا تمامی مجلات (فارغ از کیفیت آنها) براحتی میتوانند مقالات خود را در گوگل اسکولار نمایه سازند.
برخی از مجلات به دلایلی نامعلوم برخی مقالات خود را در گوگل اسکولار ایندکس میکنند و برخی مقالات خود را ایندکس نمیکنند. این مساله برعهده سردبیر است و واقعیت به غیر از سردبیر مجله شخص دیگری نمیتواند از دلیل آن باخبر شود، هرچند گمانهزنیهایی در این باره از سوی منتقدان ارایه شده است.
اگر شما نیز فردی هستید که مقاله چاپ شدهتان در گوگل اسکولار نمایه نشده و به هر دلیلی میخواهید آن را در گوگل اسکولار نمایه سازید، میتوانید روال زیر را انجام دهید:
۱- حساب کاربری در پایگاه ریسرچ گیت (Researchgate) باز کنید.
۲- مقاله خود را در این پایگاه آپلود نمایید. در این کار میتوانید چکیده مقاله یا فول تکست آن را در این پایگاه قرار دهید.
۳- در گوگل اسکولار اکانتی را باز کنید.
۴- اطلاعات مقاله خود را به صورت دستی در اکانت گوگل اسکولار خود وارد نمایید. شما میتوانید چگونگی انجام مراحل ۳ و ۴ را در مطلب نحوه ایجاد پروفایل گوگل اسکولار مشاهده کنید.
بعد از انجام مرحله چهار چند روی منتظر بمانید تا رباتهای جستجوگر گوگل بتوانند منبعی قابل اتکا و معتبر را برای اطلاعات درج شده در اکانت گوگل اسکولار برای مقاله تان پیدا کند. شما قبلاً در مرحله یک، این پایگاه یا منبع قابل اطمینان را که عبارت است از پایگاه ریسرچ گیت، ایجاد نمودهاید. گوگل با پیدا کردن مستندات مقاله شما از وب سایت ریسرچ گیت آن را در گوگل اسکولار نمایه خواهد نمود.
سلام. من سالهای زیادی هست که عضو ریسرچ گیت هستم و مقالات متعددی چاپ کردم. جدیدا مقاله ای داشتم که اعتبار مجله ی ان معمولی بود و انرا در ریسرچ گیت هم ثبت کردم. نکته جالب توجه اینست که الان نزدیک به دو هفته گذشته است اما هنوز گوگل اسکالر نتونسته انرا شناسایی کند. به نظر شما مشکل ان چیست؟ ممنون از راهنماییتون
مشکل خاصی وجود ندارد. این پروسه زمانبر است. حتماً بعد از گدشت مدتی در نتایج گوگل و گوگل اسکولار نمایش داده می شود.