پروف مقاله یا Galley Proofs چیست؟
بسیاری از پژوهشگران مخصوصاً پژوهشگرانی که در آغاز راه هستند و یا حتی پژوهشگران مجرب با این سوال مواجه میشوند که پروف مقاله یا Galley Proofs چیست؟ زمانیکه مولف مقالهای را به مجله جهت چاپ بعد از طی فرآیند داوری سابمیت میکند، چندین مرحله از زمان سابمیت تا چاپ وجود دارد که این مراحل نیازمند تعامل بین ادیتور مجله و کارکنان آن با مولف مقاله است. مقالاتی که داوری و ادیت میشوند و توسط تیم ادیتوری مجله فورمتبندی میشوند به عنوان آخرین مرحله پیش از چاپ به مولف ارسال میگردد. در حقیقت این آخرین شانس مولف است که تغییرات نهایی را انجام دهد. منظور از تغییرات نهایی، نغییرات مربوط به محتوای اصلی مقاله نیست؛ زیرا اگر اشکالی فنی در محتوای اصلی مقاله موجود باشد میبایست در فرآیند داوری آنها اصلاح شوند و این تغییرات دلبخواهی نیست. برای مثال، اگر مولف میخواهد تغییرات در آدرس ایمیل، ترتیب نویسندگان، اضافه نمودن نام یک مولف و یا حذف نام یک مولف و اطلاعات مربوط به وابستگیهای سازمانی دارد، انجام دهد. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.
بیشتر بخوانید: چاپ مقاله در مجلات معتبر و ۷ نکته مهم آن از دیدگاه الزویر
پروف مقاله یا Galley Proofs چیست؟ قواعد و مقررات
ناشران مختلف ممکن است مرحله ارسال گلی پروف را به روشهای متفاوت انجام دهند اما در هر صورت ارسال گلی پروف آخرین مرحله قبل از چاپ میباشد. بسیاری از مجلات پروف را به صورت یک فایل پی دی اف برای نویسنده مسئول ارسال میکنند. در این مرحله، همانطور که قبلاً گفته شد صرفاً تغییراتی مورد نظر قرار میگیرد که برای نیسندگان حیاتی و مهم است. انتظار بر آن است که نویسنده مسئول تمامی اطلاعات مربوط به نویسندگان مقاله را بررسی نهایی کند و در صورتی که چیزی تغییر کند، آن را انجام داده و مجدداً ارسال دارند. مولفان نمیتوانند محتوایی را به بدنه اصلی مقاله وارد نمایند زیرا محتوای اصلی مقاله مورد داوری قرار گرفته و تایید شده است. هرگونه اضافه کردن بر محتوای اصلی از نظر بسیاری از ادیتورها مردود است و شاید ادیتور در صورت بروز چنین اتفاقی مقاله را رد کند و یا برای داوری مجدداً مقاله را ارسال کند که کاملاً بستگی به نظر ادیتور دارد. پس مولفان بسیار دقت و توجه کنند که محتوای اصلی مقاله (از عنوان تا آخرین رفرنسها) نباید تغییر داده شود مگر اینکه ادیتور بر روی پروف آن را مشخص کرده باشد. اطلاعات مربوط به اسامی نویسندگان، وابستگی سازمانی آنها، آدرس ایمیل و سایر اطلاعات وابسته به مولفان جزو بدنه اصلی مقاله محسوب نمیشود.
در ادامه، ناشران برای ارسال مجدد گلی پروف یا پروف مقاله به مولفان محدوده زمانی تعیین میکنند که معمولاً این محدوده زمانی از ۲۴ ساعت الی ۷۲ ساعت متغیر است. از لحظهای که پروف مقاله به نویسنده مسئول ارسال میگردد زمان اعمال تغییرات شروع شده است و بسته به محدودیت زمانی تعیین شده، زمان اعمال تغییرات به پایان میزسد. بنابرانی، مولفان باید به ساعت ارسال ایمیل از سوی مجله توجه داشته باشند و زمان باقی مانده را بر اساس آن تنظیم کنند تا تاخیر اتفاق نیفتد. تمامی تغییرات میبایست بر روی فایل pdf ارسالی انجام گردند و ارسال تغییرات در فایل دیگر و یا محتوای ایمیل مورد قبول نیست. از آنجایی که فایل ارسالی عمدتاً پی دی اف میباشد، نویسندگان مقاله میبایست تغییرات احتمالی را به وسیله گذاشتن نوت انجام دهند.
هرگونه تاخیر در ارسال گلی پروف مقاله به مجله، باعث تاخیر در زمان چاپ آن خواهد شد. علاوه بر این، وقتی که گلی پروف مجدداً به مجله ارسال میشود، به منطله آن است که تمامی تغییرات اعمال شده و مجله نیز همان نسخه را چاپ میکند. اهمال کاری در انجام تغییرات مدنظر باعث خواهد شد که مقاله به همان نحو و دارای اشکال چاپ شود. مثلاً اگر مولف اگر میخواهد واستگی سازمانی خود را تغییر دهد اما در زمان ارسال این گلی پروف آن را انجام ندهد، وابستگی سازمانی به همان شکل اولیه چاپ خواهد شد که از نظر مولف دارای اشکال است. بعد از ارسال گلی پروف تقریباً احتمال اعمال تغییرات نزدیک به صفر است.
مطالب مفید دیگر را نیز بخوانید
با سلام
بسیار مطلب خوبی بود طوری که مشخص هست ظاهراً در این مطلب به نوعی به مشکلات و سوالات متداول دانشجویان درباره گلی پروف مقاله پرداخته اید. دست مریزاد واقعاً
یه سوال: من با چندتا از دوستام یک مقاله ای نوشته ایم و برای مجله ای ارسال کردیم. یکی از دوستانم نویسنده مسئول هستش و تمامی مکاتابت مجله با ایشون ردو بدول میشه. تقریباً دو سال پیش از دوستام شنیدم که زمان تایید گلی پروف مقاله، نوینسده مسئول زمان ارسال مقاله به مجله نام تمامی پزوهشگران را از گلی پروف حذف کرده بود و فقط و اسم خودش و چندتا از همکاراش رو اضافه کرده بود. بعد از کلی شگایت و مسائل دیگه هم دستشون به جایی بد نشد. چیکار باید بکنیم برای اینکار تا همچین مساله ای خدایی ناکرده برای ما رخ نده؟
خیلی ممنون اگر پاسخ دقیق بفرمایید.
تشکر
سلام ممنون از لطف شما دوست گرامی. دقیقا در نوشتن مطالب به نکات و مشکلات خوانندگان وب سایت و پژوهشگران عزیز توجه جدی می شود.
ببینید، متاسفانه یکی از اقدامات غیراخلاقی در پزوهش همین نکته است که شما مدنظر قرار دادید.
اما با توحه به روال کار بسیاری از مجلات اگر اسمی بخواهد از گلی پروف مقاله حذف گردد، ادیتور به ایمیل فردی که نام وی از مقاله حذف شده ایمیلی ارسال می کند تا مطمئن شود برطبق میل او بوده است و همچنین اگر اسمی اضافه می شود باز ادیتور طی ایمیلی به تمامی پزوهشگران اطلاع میدهد و از انها میخواهد تا تایید کنند که اسمی اضافه شده است. اما برخی ادیتورها شاید این کار را انجم ندهند و صرفا به فایل گلی پروف که از نویسنده مسئول دریافت می کنند اکتفا کنند و تغییرات ان را به مثابه تغییراتی بداند که تمامی نوینسدگاه همکار انهارا مورد تایید قرار داده اند. در این شرایط شما می بایست از روال های خاص خود استفاده کنید. مثلاً یکی از راه حل ها این است که نویسنده مسئول ایمیلی که به مجله ارسال نموده را به شما نیز همزمان ارسال کند و موارد مشابه دیگر.
اما این مساله را مطمئن باشید که اگر اسمی از روی مقاله به صورت ناحق حذف شده باشد، شما می توانید در اولین فرصت مستندات خود را به ایمیل مجله ارسال نمایید. مطمئن باشید که ادیتورها به این مساله بسیار حساس هستند و حق شما را در صورت اثبات حفظ خواهند کرد.
در نهایت توصیه ای که می شود این است که سعی کنید با پژوهشگرانی مشارکت به تحقیق نمایید که یا انها را می شناسید و یا اینکه از رزومه و شهرت و اعتبار علمی انها آگاهی دارید.
موفق باشید.
سلام. اگر بعد از چاپ مقاله متوجه بشیم که ایراد در متن وجود داره مثلا عکس ها جابه جا هستند میتونیم کاری کنیم؟ دیگه تغییر نمیدن؟
با سلام
مقاله ای که چاپ شده است معمولاً به ندرت تغییری در آن اعمال می شود مگر آنکه مشکل علمی بزرگی در مقاله وجود داشته باشد. البته که باید گفت در مجلات معتبر معمولاً بسیار کم رخ می دهد که مقاله بعد از چاپ در انها مشکل خاصی داشته باشد اما هر چیزی امکانپذیر است. شما می توانید با سردبیر مجله ارتباط برقرار کنید و مشکل موجود را به آنها اطلاع بدهید. همچنین، پیامدهای عدم تغییر در متن مقاله را هم به سردبیر اعلام نمایید تا وی با علم به آنها در اسرع وقت به تغییر محتوای مقاله بپردازد.
اما اگر مقاله در یک مجله نامعتبر چاپ شده باشد که بعید است مشکل رفع شود.
سلام و احترام.
یک مقاله مروری آماده کرده ام که نزدیک به دو سال و نیم و یا بیشتر برایش زحمت کشیده ام. چون دفاع کرده و فارغ التحصیل شده ام متاسفانه استاد راهنما مایل به خواندن مقاله و نظردهی نیستند.یکبار به یک ژورنال سابمیت کردم و ریجکت شد. ظاهرا استاد از این کار من ناراحت شدند و کلا مقاله را رها کردند. آیا می توانم مقاله را فقط با اسم خودم سابمیت کنم و زمانی که اکسپت شد اسم استاد را اضافه کنم؟
با سلام
هیچ مشکلی ندارد. شما میتوانید یک مرحله قبل از چاپ اسم استاد راهنمای خود را اضافه نموده و مقاله را به چاپ برسانید.
البته لازم به ذکر است که وجود نام یک پژوهشگر قوی روی مقاله می تواند ضریب پذیرش مقاله را به شدت بالا ببرد. توصیه ما این است که زمان سابمیت نام استاد راهنمای تان بر روی مقاله باشد.
سلام
سپاس از مطلب خوب و مفیدتون
متاسفانه اسم من در یک مقاله ISI اشتباه نوشته شده و مدت زیادی از چاپ مقاله گذشته(نام من و یکی از نویسنده ها جابجا شده اما فامیلیمون درسته)
بنظرتون امکان داره اصلاحش کنن
با سلام
با توجه به اینکه زمان زیادی از آن گذشته است احتمال بسیار ضعیفی وجود دارد. اما اگر ایمیلی ارسال کنید و مستندات و مقالاتی که تاکنون چاپ کرده اید را برای آنها ارسال نمایید احتمالاً امیدی وجود داشته باشد. در هر صورت اگر ایمیل ارسال کنید چیزی از دست نخواهید داد.
با سلام مقاله بنده در مجله پذیرفته شده است اما بعد از ارسال نسخه نهایی که دو ماه از آن می گذرد هنوز ایمیلی دریافت نکرده ام، مجله دو فصلنامه است به نظر شما چه زمان طول می کشد تا چاپ شود، و آیا فصلنامه های حوزوی اعتبار دارند؟
دو فصلنامه تقریباً شاید ۶ ماه یکبار اقدام به چاپ مقالات پذیرفته شده خود نماید. اینکه آیا این فصلنامه ها (حوزوی) اعتبار دارند یا خیر باید ببینید این مجله چه نمایه هایی دارد. آیا مجله علمی پژوهشی مورد تایید وزارت علوم است؟ یا isc است؟ همچنین، جایی که شما در نهایت رزومه خود را به آنجا خواهید داد مهم است. اگر جایی که در آینده تصمیم دارید وارد آن حیطه شوید مرتبط با علوم حوزوی و امثالهم باشد، بله می تواند مورد تایید باشد. اما اگر این مقاله را شما در مصاحبه دکترای یک دانشگاه ورازت علوم می خواهید ارایه کنید تا بتوانید در مقطع دکترای ان دانشگاه پذیرش شده و ادامه تحصیل دهید، در صورتی که مجله مورد تایید وزارت علوم باشد می تواند حائز امتیازات لازم باشد.
ضمن عرض سلام و خسته نباشید، بنده مقاله ای دارم که در آبان ماه مورد پذیرش قرار گرفته و فایل نهایی ارسال شده است البته فصلنامه علمی پژوهشی و دو فصلنامه است اما هنوز چاپ نشده، و من هم چند ماه دیگهع مصاحبه دارم، حالا سوالم این هست که ایا در این دو ماه مانده به مصاحبه امکان چاپ وجود دارد و آیا می شود در مصاحبه از همان صفحه ای که مشخصات مقاله هست و تاریخ پذیرش مقاله در آن ذکر شده استفاده کرد.
لطفا راهنماتییم کنید.
با سلام
اگر مقاله شما پذیرش شده است که شما می توانید با ارایه نامه پذیرش در مصاحبه، نمره مربوطه را دریافت نمایید. نامه پذیرش رسمی از یک مجله، به مثابه چاپ آن مقاله در آن مجله می باشد.