چاپ مقاله و اشتباهات رایج در آن
چاپ مقاله را هم اکنون میتوان یک کار تخصصی کامل و پیچیده تلقی نمود. بدین معنی که اگر فردی دارای تجربه و تخصص لازم در امر چاپ مقاله را نداشته باشد نمیتواند این کار را انجام دهد. اگر نگاهی اجمالی به مطالبی که در باب چاپ مقاله در سایت ما آمده است بیاندازید متوجه میشوید که هر مرحله از سابمیت تا چاپ مقاله نیازمند مهارتهایی بسیار اساسی و مهم است. در صورت نداشتن تجربه و یا اطلاعات مختص هر مرحله اشتباه در فرآیند پذیرش و چاپ مقاله اجتناب ناپذیر خواهد بود و همین امر باعث خواهد شد که نتوانید به هدفتان یعنی پذیرش و چاپ مقاله دست یابید. در این مطلب که با عنوان چاپ مقاله و اشتباهات رایج در آن آوردهایم به ذکر برخی اشتباهات مهم میپردازیم (بیشتر بخوانید: نامه پذیرش مقاله و سوالات متداول پژوهشگران درباره آن). با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.
چاپ مقاله و اشتباهات رایج در آن
در فرآیند چاپ مقاله اشتباهات اساسی زیادی میتواند رخ دهد که در این مطلب تنها به برخی از مهمترین آنها میپردازیم. ذکر این اشتباهات به صورت سلسله مراتبی و فرآیندی است (بیشتر بخوانید: چاپ مقاله و مدت زمان تقریبی برای آن).
۱- اشتباه در فرمتبندی مقاله. هر مجلهای فورمتبندی خاص خود را دارد که در این فرمت به نحوه درج تصاویر و اشکال و نمودارها، نحوه رفرنسنویسی و مواردی مانند فرمت و سایز محتوای مقاله و موارد بسیار دیگر اشاره شده است. شما نمیتوانید یک مقاله را بدون توجه به دستورالعمل فورمتبندی آن مجله، سابمیت کنید. در صورت سابمیت بدون توجه به دستورالعمل فورمت بندی مجله، مقاله شما به احتمال بسیار زیادی ریجکت خواهد شد.
۲- عدم نگارش کاورلتر. بسیاری از مجلات علاوه بر مقاله ارسالی، از نویسندگان مقاله درخواست دارند تا به همراه مقاله، کاورلتر نیز ارسال نمایند. دقت نمایید که اگر سردبیر مجله از شما درخواست کاورلتر ننموده باشد، نگارش و ارسال آن الزامی نخواهد بود. اما بهتر است برای اینکه کار خود را حرفهای انجام داده باشید حتی اگر مجله کاورلتر را نخواهد ان را آماده نمود و به همراه مقاله خود ارسال کنید.
۳- عدم تعیین نویسنده مسئول و ایمیل نویسنده مسئول. بسیاری از پژوهشگران متاسفانه در مقاله خود نویسنده مسئول را انتخاب نمیکنند و ادرس ایمیلی نیز بر روی مقاله درج نمیکنند که در این شرایط مقاله به احتمال بالا ریجکت خواهد شد.
– مفهوم خود ارجاعی یا استناد به خود (Self-Citation)
۴- عدم تطابق موضوعیت مقاله با اسکوپ مجله. امروزه اسکوپ مجلات بسیار جزیی و تخصصی هستند. اسکوپ مجله را دقیق بخوانید. در صورتیکه نتوانستید اشتراکی بین اسکوپ مجله و موضوعیت مقاله خود پیدا کنید از ارسال مقاله خود به مجله صرف نظر نمایید.
۵- عدم پیگیری چاپ و پذیرش مقاله. از لحظهای که مقاله خود را به مجله ارسال نمودید میبایست خود را اماده سازید تا مقاله خود را پیگیری نمایید. محتوای ایمیلهای پیگیری مهم هستند. حتماً نهایتاً ۳ روز بعد از ارسال مقاله خود به مجله به صورت متناوب هر هفته ایمیل پیگیری ارسال نمایید. به محض دریافت اولین پاسخ از سردبیر، به برنامه زمانی آنها احترام بگذارید و سعی کنید به ترتیبی که سردبیر در آن ایمیل به شما گفته است عمل کنید.
۶- نادیده گرفتن اشکالات جزیی که داوران از مقاله گرفتهاند. برخی از پژوهشگران با اصلاح ایرادات کلی، برخی از ایرادات جزیی مقاله مانند اشکالات تایپی یا موارد مشابه را که داور مجله مشخص نموده است نادیده میگیرند. دقت کنید که داوران مجله تمامی اصلاحات را از شما میخواهند؛ شما بایست یک به یک اصلاحات خواسته شده را چه کم اهمیت و چه جزیی انجام دهید.
۷- عدم ارسال فهرست اشکالات و پاسخ آنها. در هر بار اصلاحات شما بهتر است فایلی را جداگانه از مقاله به سردبیر ارسال نمایید. در این فایل یک به یک مشکلات و ایراداتی که داوران نسبت به مقاله شما گرفته بودهاند را مشخص کنید و در مرحله بعدی دقیق مشخص کنید که چگونه آن اصلاح را انجام دادهاید. مثلا داور مجله گفته است بیان مساله را کوتاه کنید. شما باید این درخواست را بنویسید و در زیر آن اشاره کنید که مثلا در پاراگراف ۲، ۴ و ۵ بخشی از سطور حذف شده است. یعنی مکان دقیق انجام اصلاحات را به داوران نشان دهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید