سابمیت مقاله و چک لیست کاربردی برای انجام دقیق آن

سابمیت مقاله و چک لیست کاربردی برای انجام دقیق آن

ارسال مقاله یکی از مهمترین مراحل فرآیند چاپ مقاله است. متاسفانه نویسندگان و پژوهشگران آماتور به فرآیند چاپ مقاله دیدگاه ساده‌انگارانه‌ای دارند و به زعم آنها فرآیند چاپ مقاله از مرحله نظردهی ادیتور مجله شروع می‌شود. اما باید بگوییم مرحله سابمیت مقاله دقیقاً نقطه مرکزی و عطف فرآیند چاپ مقاله می‌باشد که هرگونه اشتباه در این مرحله و مراحل قبل از آن نقش بسیار تاثیرگذاری در پذیرش یا رد مقاله خواهد داشت. درباره مراحل قبل از ارسال مقاله به مجله مانند انتخاب موضوع، تدوین بخش‌های اصلی مقاله، ترجمه مقاله و انتخاب مجله برای مقاله قبلاً مفصلاً صحبت شده است. در اینجا می‌خواهیم چک لیستی بسیار کاربردی از اقداماتی ارایه دهیم که نویسندگان می‌بایست قبل از ارسال مقاله به آنها توجه داشته باشند. با موسسه چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

سابمیت مقاله و چک لیست کاربردی برای انجام دقیق آن

۱- فورمت مقاله

سعی کنید تمامی دستورالعمل‌‍‌های مجله را برای فرمت‌بندی مقاله به صورت مو به مو عمل کرده و رعایت کنید. قواعدی مانند تعداد لغات مقاله، حاشیه صفحات، شماره صفحات، فاصله خطوط، شکل رفرنس‌دهی داخل متن، منابع، چکیده، و فورمت مورد قبول (PDF,word,laTeX) بسیار مهم هستند و آنها را رعایت کنید.

۲- ساختار مقاله

ساختار مقاله را رعایت کنید. عنوان، کلیدواژگان، چکیده، مقدمه، روشها، نتایج و بحث و نتیجه‌گیری، رفرنس‌ها، ضمایم، تقدیر و تشکر، و پانویس‌ها. این موارد جزو ساختارهای اصلی مقالات می‌باشند و باید دقیقاً برحسب دستورالعمل‌های مجله رعایت شوند (آشنایی با ساختار علمی یک مقاله استاندارد).

۳- ترجمه و نگارش مقاله

مقاله شما باید به خوبی نگارش شده باشد و ترجمه خوبی داشته باشد اگر یک مجله انگلیسی زبان یا سایر زبان‌ها انتخاب کرده‌اید گرامر، استایل نگارش، انسجام مطلب، انتخاب لغات و وضعیت املایی واژگان از عناصر اصلی می‌باشند. 

۴- جداول و نمودارها

جداول و نمودارها باید به خوبی طراحی شده باشند. برخی از مجلات اعلام می کنند که جداول و اشکال را می‌بایست در فایلی جداگانه ارسال کنید. اندازه فایل هریک از جداول و نمودارها، شفافیت آنها، ریزولیشن عکس‌ها، عنوان نمودارها و جداول و رنگ‌های مورد استفاده در آنها باید برحسب دستورالعمل‌های مجله استاندارد باشد (اصول رفرنس دهی به جداول و شکل ها در مقاله).

۵- واقعیات و جزییات

تمامی جزییات را چک کنید حتی کوچکترین آنها. شفافیت داده‌ها، هماهنگی شماره‌‌ها بین جدول و متن، نمادها، واحدهای اندازه‌گیری، و هماهنگی بین رفرنس‌های درون متنی و آخر متن را حتماً چندبار چک کنید.

Untitled

۶- اطلاعات نویسنده

سعی کنید در اطلاعات نویسنده یا نویسندگان همه موارد مرتبط وجود داشته باشد. نام، نام خانوادگی، آدرس تماس کامل، و اشاره به نویسنده مسول حتما قید شود (مولف یا مولفان پژوهش).

۷- تقدیر و تشکر

سعی کنید از هر منبعی که از آنها در فرآیند نگارش مقاله استفاده نموده‌اید تقدیر و تشکر کنید. حتی اگر در طول تحقیق فردی اجازه نامه‌ای به شما داده تا در یک نهاد یا سازمان در راستای پژوهش خود به جستجو و پژوهش بپردازید حتما از آنها تشکر و قدردانی کنید.

۸- کاورلتر

کاورلتر باید کامل و قوی نگارش شود. کاورلتر باید شامل میزان ارتباط مقاله با مجله، مشخصات هویتی نویسندگان، اینکه شما قبلاً آیا این مقاله را در جایی چاپ نموده‌اید یا خیر، و اطلاعات تکمیلی‌تر را ارایه دهید (نمونه کاورلتر).

۹- تضاد منافع

اگر فکر می‌کنید هرگونه تضاد منافع احتمالی وجود دارد آن را قید کنید. مثلاً اگر در فرآیند پژوهش یک کمپانی اسپانسر شما بوده است، آن را حتماً باید قید کنید.

۱۰- میزان انطباق

مطمئن شوید که مقاله شما با اصول اخلاقی در پژوهش مطابق است. اگر مثلاً بر روی حیوانات و یا انسانها تحقیق انجام داده‌اید، تمامی قواعد اخلاق در پژوهش را که در باب نمونه‌های مورد استفاده دارید باید رعایت کرده باشید و آنها را نیز برشمرید. ادیتور مجله نمی‌خواهد مقاله‌ای را چاپ کند که بعداً به خاطر عدم رعایت اصول اخلاقی نویسندگان آن مقاله، به مخمصه بیافتد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>