چگونه در مقاله پیشینه پژوهش را ذکر کنیم؟

چگونه در مقاله پیشینه پژوهش را ذکر کنیم؟

یکی از ایرادات اساسی دانشجویان در نگارش مقاله اینست که چگونه در مقاله پیشینه پژوهش را ذکر کنیم؟ در نگارش پایان نامه یک بخش کامل برای پیشینه پژوهش و نظریه‌های زیربنایی مد نظر قرار می‌گیرد. در واقع، در فورمت نگارش پایان‌نامه بسیاری از رشته‌های دانشگاهی فصل دوم پایان‌نامه اختصاص به ذکر و تبیین پایه‌های نظری موضوع پژوهش می‌شود و در کنار آن پیشینه‌ پژوهشی نیز به صورت مفصل آورده می‌شود. اما هنگام تبدیل پایان‌نامه به مقاله یا هنگام نگارش یک مقاله به پیشینه پژوهشی چگونه و در چه بخشی اشاره می‌شود؟ در این مطلب سعی داریم به توضیح این سوال پرتکرار دانشجویان و پژوهشگران پاسخ دهیم. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.

چگونه در مقاله پیشینه پژوهش را ذکر کنیم؟

مقدمه بخش‌های مختلفی دارد و یکی از بخش‌های بسیار مهم آن مقدمه یا Introduction می‌باشد. در واقع پیشینه پژوهش می‌بایست در مقاله در بخش مقدمه ذکر گردد. این کار شامل توضیح در مورد حوزه تحقیق شما برای ایجاد یک زمینه برای مشکل مورد نظر است. ذکر پیشینه پژوهش در مقدمه یک بررسی دقیق در مورد ادبیات پژوهش است که در آن پژوهشگر توضیح می دهد که مطالعات قبلی انجام شده مرتبط با موضوع تحثیث کنونی کدام هستند؟ تاکنون چه نتیجه‌ای داشتند؟ چگونه با توجه به پژوهش‌های انجام شده هنوز شکاف پژوهشی باقی‌ مانده است؟ وبا توجه به این زمینه پژوهشی چرا محقق مجدداً یک پژوهش را در این زمینه انجام داده است؟

در واقع، شما باید در بخش مقدمه مقاله مشکلی را که پژوهش‌تان به آن پرداخته است را توضیح دهید و مختصراً از تاریخچه این مشکل بگویید و بیان کنید که آیا قبلاً به هر مشکل کنونی پرداخته شده است یا خیر. اینکار منجر به پدیدآری سوال تحقیق و اهداف مطالعه شما خواهد شد. و خوانندگان با ضرورت انجام این پژوهش بیشتر آشنا شده و کنجکاوانه به خواندن ادامه پژوهش شما خواهند پرداخت.

در برخی از مقالات عمدتاً داخلی دیده شده است که در ساختار مقاله یک بخش جدید زیر عنوان مقدمه به نامه پایه‌های نظری پژوهش به وجود می‌آورند و در آن به ذکر نظریه‌های مرتبط و پژوهش‌های مرتبط با عنوان پژوهشی می‌پردازند. با توجه به ساختار اصلی و استاندارد مقاله می‌توان گفت چنین کاری یک کار زاید و اشتباه است؛ زیرا فورمت مقاله جایی برای تکرار مکررات و بدهیات نیست. خوانندگان مقاله عمدتاً افرادی هستند که با نظریات مختلف آشنایی دارند و ذکر پایه‌های نظری  به هیچ عنوان نمی‌تواند برای آنها جذاب باشد و به احتمال ۹۰ درصد خوانندگان در مواجهه با این بخش سریعاً از آنها رد خواهند شد زیرا مرور نظریات دیگران که بارها در کتابهای مختلف آنها را خوانده‌اند برای یک خواننده کاری عبث و بیهوده است.

بنابراین، بر اساس مهمترین منابع علمی، ذکر بخش پایه‌های نظری در مقاله کاری اشتباه است و پژوهشگران می‌بایست از این کار صرفنظر نمایند. همچنین، آنها صرفاً به ذکر پیشینه پژوهش آنهم در زیر عنوان مقدمه بسنده نمایند. قبلاً در وب سایت اوج دانش مطالب مختلفی درباره نحوه نگارش مقدمه مقاله که ذکر نموده‌ایم که در اینجا لینک برخی از مطالب مهم و کاربردی را برای خوانندگان ارایه می‌کنیم:

اصول نگارش مقدمه مقاله

چه تفاوتی بین دو بخش مقدمه و بیان مساله وجود دارد؟

برای استفاده از خدمت ما در پذیرش مقاله و سپس چاپ مقاله در مجلات معتبر کافی است با ایمیل، شماره تماس یا آدرس موسسه پژوهشی اوج دانش در تلگرام ارتباط برقرار کنید.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>